Как правильно вымыть салон автомобиля

Для кожного автовласника основна проблема догляду за машиною – це чищення салону, яка відбирає найбільше грошей, сил, часу і у особливо нетерплячих – нервів.

Але салон демонструє ставлення господаря до свого авто. Крім цього, всі хочуть, щоб в автомобілі було не тільки комфортно, але ще й затишно.

Практика показує, що найпроблемніші місця при збиранні салону – це брудні килимки, вікна, які постійно норовлять запотіти, і приладова панель, яка, здається, збирає пил зі всієї земної кулі. Для того щоб позбутися від усіх цих неприємних моментів, нам знадобиться відро, багато води, автохімія, пилосос і всілякі щіточки-ганчірочки.

Звільнивши салон автомобіля від усіх предметів, які можуть заважати прибиранню, збираємо всю грязь пилососом, а після цієї нехитрої процедури переходимо безпосередньо до чищення салону, яку потрібно прибирати виключно зверху вниз.

При чищенні салону повинні використовуватися спеціальні засоби. Багато хто використовує побутову хімію, але це в корені неправильно. Ну, не використовуєте ж ви для вмивання засіб для миття посуду або для чищення зубів – пасту ГОІ. Але навіть якщо ви вирішили зупинитися на спецзасобі, потрібно пам’ятати, що всі вони виготовлені на основі води, тому перед використанням їх потрібно збовтувати до утворення піни.

Для початку переводимо погляд вгору і приступаємо до чищення стелі. Зазвичай стелі обшиваються велюром або вінілом. Для оббивки стелі нових моделей часто використовується шкіра, для чищення якої беруться ті ж засоби, що і для вінілових покриттів. Вініл найкраще чиститися за допомогою жорсткої щітки і засобів для миття пластику. Велюровий стелю миється м’якою щіткою, яка не сприятиме утворенню ворсинок. Миття дверних карт здійснюється аналогічним способом.

Далі настає черга сидінь. Для того щоб вибити з них пил і при цьому не запорошити весь салон, необхідно покласти на них вологу тканину, на внутрішній стороні якої і осяде всюдисуща пил. Велюрові сидіння чистимо спеціальним засобом, а потім просушуємо. Сидіння зі шкіри слід чистити також спецзасобами, але потрібно не забути в кінці чистки обробити шкіру кондиціонером.

Коврики на сидіннях можна і попрасувати (кстати, http://m.ua/kata/103/ предлагает отменные утюги Philips, Tefal и тд. С их помощью можно достать любые уголки и сделать из идеально ровными. Ведь, для хорошего водителя главное опрятность его автомобиля).

Тепер з небес спустимося на грішну землю і приступимо до чищення підлоги. Основна увага приділіть коврикам, на яких однозначно зібралося найбільше бруду.

Далі все стандартно. Варто тільки відзначити, що взимку на підлозі скупчується сіль, яку краще всього видаляти за допомогою окропу і слабкого розчину оцту.