УДАР оголошує страйк. Доповнено

13 лютого, по всій Україні та у Житомирі, об 11 год. оголошується одноденний попереджувальний страйк.

Організація страйків ініційована партією «УДАР», що підтримується всіма опозиційними силами та має мандат Майдану на ці дії.

Про це повідомили у Житомирському обласному страйковому комітеті у понеділок на прес-конференції.

Страйки оголошуються по всій Україні у знак протесту проти дій режиму Януковича, який здійснив спробу конституційного перевороту, який зробив замах на конституційні права громадян, розпочав війну проти власного народу. У цій війні є вже заручники, полонені, закатовані і вбиті.

«Основні наші вимоги – це притягнення до відповідальності замовників і виконавців злочинів проти громадянського протесту, створення аполітичного та технократичного Уряду, внесення відповідних змін до законодавства України. Адже досі жоден із правоохоронців та співробітників спецпідрозділів МВС не притягнутий до кримінальної відповідальності за злочини проти учасників акцій протесту», – зазначила голова обласного страйкому Альона Дідківська.

Також на прес-конференції зазначили, що оголошено попереджувальний страйк, але якщо висунуті вимоги не будуть виконані, то наступним кроком буде страйк безстроковий. Страйк – це один з тих ненасильницьких методів, який має продемонструвати владі, що український народ, який не на Майдані, а за станком також вимагає порядку в державі. Порядку, де є право людини висловити свої погляди, порядку, де за побиття людини співробітником «Беркута» – тюрма, порядку, де, якщо на вулиці виходить мільйон людей з протестом, то їх чують, а не ігнорують.

«На сьогодні відомо про загибель 7 активістів Євромайдану від рук правоохоронців, продовжуються репресії. Активістів Майдану (і у Житомирі у тому числі) викрадають, б’ють, палять машини і жодного злочинця не знайшли. Всі винні у злочинах проти протесту мають понести покарання, у спецпідрозділах МВС має бути проведена люстрація, а самі спецпідрозділи мають бути виведенні з Києва у місця постійної дислокації», – підкреслила Альона Дідківська.

Майдан вже сформував порядок денний для нового Уряду. Зокрема, першочерговим завданням нового Уряду має стати подання до парламенту змін до Державного бюджету на 2014 рік, який реально збалансує доходи і видатки, переверстати у бюджет соціальної держави, насамперед, збільшивши видатки на охорону здоров’я і соціальні виплати.