Як в Бердичеві валили Леніна та Фрунзе

22 лютого у Бердичеві завалили завалили памятник Леніну та Фрунзе, передає “ВІК”.

Спочатку пройшлись болгаркою по шву між двома частинами пам’ятника, а потім з допомогою тросу і спецтехніки спробували зрушити з місця чотириметрову скульптуру Володимира Ілліча.

Процес супроводжувався періодичними вигуками численної публіки, яка утворила навколо пам’ятника кільце. Майже в кожного був ввімкнений мобільний телефон або фотоапарат.

Люди намагались не пропустити жодного моменту історичної події.

Знайшлись перед присутніх і кілька громадян, які спробували власним тілом захистити монумент вождя, але їх швидко виводили з місця події представники народної самооборони. Варто відзначити, що самооборонці і чимало присутніх активно надавали фахівцям допомогу. Зокрема, натягували огороджувальну стрічку та перекладали дошки біля пам’ятника. З них було зроблено настил для техніки, щоб вона не пошкодила плитку Центральної площі.
Після зняття з фундаменту кількох плит, до справи знову взявся МКАРС. Його співробітники під схвальні вигуки глядачів начепили на шию Леніну кілька тросів. Далі під’їхав автокран, який і зняв скульптуру з постамента.

На місці скульптури Володимира Ілліча одразу з’явились державні прапори, площею пролунав гімн України. Доля решти пам’ятника уже мало кого цікавила.

Зате майже одразу «під шумок» було повалено і пам’ятник Михайлу Фрунзе.

Відомо, що проти зазіхань на нього виступив 57-річний чоловік, за що отримав травму голови. За інформацією травмпункту, потерпілий у задовільному стані, від госпіталізації відмовився.

Також була інформація і про ймовірне повалення пам’ятника Котовському. Станом на 18.30 22-го лютого пам’ятник ще стояв, правда, на ньому з’явилися слова з трьох літер – «Кат».