Як зробити кабінет на балконі

Починати потрібно з утеплення балкона, адже працювати можна і без барвистих шпалер або без зручного стільця, а ось холод в приміщенні – неприпустимий.

Найоптимальніший варіант – пластикове скління балкона, яке вбереже ваш кабінет від протягів і морозів. Але не варто поспішати починати внутрішню обробку відразу ж після установки вікон.

Робочий кабінет можна назвати житловою кімнатою, тому облаштування кабінету на балконі справа серйозна, практично нічим не відрізняється від облаштування інших кімнат у будинку.

Щоб тут завжди було затишно і тепло утеплити необхідно всі внутрішні стіни, обшити спеціальними матеріалами підлогу і стелю. Найпопулярнішими для цього будівельними матеріалами є пенополістіроли і сендвіч-панелі. Але можна використовувати для обробки стін і звичайні дерев’яні планки, зробивши під ними підкладки мінеральної вати.

Як би ви не утеплювали свій майбутній кабінет, вам обов’язково потрібне опалення. Воно може бути різним. Парове опалення варто відразу виключити зі списку можливих, тому що в даній частині квартири воно категорично заборонено. У кабінет на балконі найкраще впишуться автономні обігрівачі. І це не ті обігрівачі, які використовувалися 20-30 років тому і практично не гріли. Сьогодні це ефективні, красиві, прекрасно вписуються в інтер’єр. Такий обігрівач можна помістити навіть на стелі, заощадивши певну кількість простору. Тепло від подібного приладу буде поширюватися рівномірно по всій кімнаті, а не буде утримуватися тільки у приладі.

Займаючись розробкою інтер’єру кабінету, важливо не забувати про те, що перед тим як облаштувати робочий кабінет на балконі варто зрозуміти, як він буде використовуватися: тільки за початковим призначенням або це буде бібліотека, місце усамітнення і т.д. Тому, незважаючи на невелику кількість площі краще розбити її на функціональні зони.

Однією з обов’язкових зон є робоче місце, що включає в себе ергономічне крісло і стіл. Тут також будуть доречні різні навісні полиці, шафки і стелажі.

На протилежному боці балкона можна облаштувати читальний зал, встановивши шафу, зроблену за замовленням або своїми руками. Стелажі будуть прекрасно виглядати на бічній стіні разом з книгами.

Крім того, розроблений кабінет на балконі своїми руками повинен включати в себе зелену зону, сумісну з зоною відпочинку: саморобна лавочка і крісло буде дуже до речі. У зоні відпочинку можна розслабитися, випити чашечку кави, відпочити від справ, почитати цікаву книгу і т.д.

Меблів в кабінет треба мало. Навіть не обов’язково купувати робочий стіл, замість нього можна використовувати стільницю, яка прикручується до стіни. Не забудьте обладнати вашу нову кімнату полицями для книг, папок і дисків. Одним з найважливіших моментів в інтер’єрі є зручний стілець – це і є запорука продуктивної роботи.

Після того, як всі оздоблювальні етапи роботи позаду, ви встановили меблі, світло, і нарешті принесли до нового кабінету свій улюблений комп’ютер, можна починати роботу. Вам напевно сподобається тут працювати, адже цей «офіс» ви змайстрували своїми руками.

____________________________________________________________________________________

Но также можно снять квартиру или комнату под офис. Всем,кто в Харькове предлагаем квартиры посуточно. Заходите на сайт Vlasne-Kharkiv.