Іван Кваша за адекватного гендиректора ЖОДТРК, можливо зайнявся б виробництвом й продюсуванням цього телеканалу

Керівник Студії “Ц-ТВ” Іван Кваша може прийти на ЖОТРК лише в тому випадку, якщо там з’явиться адекватний і професійний генеральний директор, людина, яка буде розуміти, що таке телебачення і яка запропонує йому очолити напрямок розвитку технологічного процесу виробництва, форматності, продюсування.

Про це Репортеру Житомира повідомив Іван Кваша, який успішно реалізує в Житомирі проекти телевізійні проекти на комерційній основі.

“Вважаю, що з точки зору креативу, досвіду, розуміння сьогоднішнього дня найкраще на роль гендиректора, людини, яка визначає стратегію під яку формує команду та розробляє план розвитку матеріально-технічної та творчої бази підійшов би Артур Самарцев. Можливо, навіть, в тому, в чому він не розбирається, він найняв би професіоналів. До такої людини я б пішов працювати, а за нинішного менеджменту мені там робити нічого”, – сказав Іван Кваша.

Він вважає себе виробничником, а не менеджером, тому заявляє, що не бажає бути гендиректором, який в нинішній ситуації з ЖОДТРК має бути суперменеджером.

“Не можна говорити, що там працюють непрофесіонали. Там є ряд хороших спеціалістів. Але люди “киснуть”, і це зв’язано з системою. Якщо поставити акцент на цих людях, надихнути їх – все запрацює відповідно до вимог часу і споживача”, – вважає телевиробничник.

Йому навіть все одно, за якої форми власності працювати в ЖОДТРК в команді суперменеджера, адже він переконаний, що навіть працюючи на державному телебаченні можна робити багато професійних й комерційно виправданих речей.

“У них є студії з виробництва – запитання, що вони з цими студіями роблять? Чому не зняти серіал на базі ЖОДТРК й продати його в Росію, адже 90% виробництва серіалів українськими телеканалами мають замовника – північного сусіда. А це вже бізнесова схема – якщо будуть підписані тристоронні угоди, можна заробити, бо там ідуть гонорарні частини.

Вони мають потужності для виробництва реклами, плюс отримують дотацію від держави. Чого б не розвинути за рахунок державних вливань комерційну складову, щоб далі більше заробляти самим?

При такому потенціалі ЖОДТРК розмови про відсутність належних умов для його розвитку – недоречні”, – сказав Іван Кваша.

Він каже, що стимулом його приходу на обласне телебачення в якості виробничника й піарщика є суспільний інтерес – зробити телебачення цікавим для глядачів Житомирщини, громадським, яким воно мало б із самого початку бути.