Сухомлин не хоче придбати катафалк для потреб житомирян

Депутати Житомирської міської ради продовжують розглядати проект бюджету розвитку м. Житомира на 2014 рік.

Вплинути на рішення навіть профільної депутатської комісії намагається Сергій Сухомлин, який лише проходить спеціальну перевірку на посаду першого заступника міського голови.

Вчора, 13 березня, депутатська постійна комісія з питань бюджету, комунальної власності та залучення інвестицій розглянула два блоки бюджету розвитку – медицину та комунальне господарство.

Сергій Сухомлин заявив, що Житомиру у цьому році не потрібні реконструкція Замкової гори, вулиці Михайлівської, частина технічного обладнання для роботи КП «Зеленбуд», новий катафалк, під питанням – будівництво кладовища.

За допомогою нового катафалку КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» зможе заробляти, проте, за словами Сергія Сухомлина, на разі це неважливо.

З такою думкою не погодилися депутати міської ради і начальник комунального господарства міської ради Олександр Марцун.

«Підприємство утримує 10 кладовищ. Якщо воно не буде заробляти, то кошти доведеться закладати з бюджету, а це значно більші витрати», – зазначив Олександр Марцун.

Депутати проголосували за поповнення статутного фонду комбінату коштами на купівлю катафалка та будівництво кладовища.

Житомиряни можуть користуватися послугами і приватних підприємств, але чи не повинна влада міста дбати першочергово про розвиток комунальних?