У Житомирі батьки, депутати та діти вимагають збереження ковзанок

13 березня у Житомирі батьки, депутати та діти біля офісу каналу “СК” провели пікет, вимагаючи збереження ковзанок у літній період.

Батьки вийшли до приміщення каналу, бо в цей час там мав відбутись ефір програми за участю власників двох ковзанок, тренерів, чиновників, депутатів та власне батьків.

Люди тримали плакати з написами: Розморозите ковзанку-розморозите дитячу надію та серце! Ні батутам-так ковзанкам!

Демонстрували досягнення юних спортсменів на розгорнутій дошці.

Нагадаємо, ініціативна група з депутатів та батьків виступають проти розмороження ковзанок у Житомирі на 6 місяців у літній період. Кажуть, за цей час діти втрачають форму, а багато з них вже демонструють досягнення на всеукраїнському рівні.

Власники ковзанки в Глобалі та Плазі пояснюють, що тримати ковзанку влітку фінансово не вигідно, адже і так вони працюють в величезний мінус.Зокрема, вони наголошують, що 95% усіх ковзанок по країні чинять таким чином, бо держава зовсім не сприяє розвитку хокею та фігурного катання. Твердять, також і тарифи на електрику завеликі, а ковзанка дуже енергозатратна.

В ефірі “СК” ще начальник департаменту молоді та спорту Раїса Гула пообіцяла в понеділок конкретні кроки по виходу з ситуації. Та запропонувала разом сісти і обговорити, як зберегти ковзанки.

Депутат обласної ради Дмитро Кропачов сказав, що бере на себе відповідальність і звернеться до депутатського корпусу з цим питанням, а також на рівень ВР, де наприклад, працює депутат від Житомира Геннадій Зубко, який так любить хокей.

Правда, як твердять тренери, навіть ці ковзанки, що є, не відповідають нормам по яким потрібно займатись катанням професійно.

Житомир потребує нової льодової арени, адже нарешті на Житомирщині почалось зародження такого виду спорту як хокей та фігурне катання.