В Житомирі вже з’являються перші біженці з Криму

В Житомирі вже переїхали перші біженці з Криму – жінка з дочкою.

Про це сказав губернатор Сидір Кизін, під час прес-конференції.

“Житомирянка, яка проживала в Криму, буквально вчора повернулася на Житомирщину. І нам навіть вдалося вирішити з керівництвом одного з вищих навчальних закладів питання про те, щоб її зарахували на навчання. Дівчина вже зарахована на стаціонар, на бюджет. Тобто вона продовжить навчання у місті Житомирі”, – зазначив Кизін.

Окрім цього, за його словами, прийнято рішення, що роботу з розселення будуть проводити місцеві державні адміністрації та ради.

“Ці структури, як правило, знаходяться в одному приміщенні. У цих приміщеннях будуть розміщенні відповідні інформаційні повідомлення. І люди зможуть отримати інформацію, куди поселитися, як отримати допомогу та харчування”, – пояснив очільник області.

У Житомирській облдержадміністрації та обласній раді діятиме відповідний відділ звернень. Жителі області можуть звертатися до 115-го кабінету, або ж отримати інформацію за телефоном 47-44-49.

Аналогічну інформацію можна буде отримати й у Житомирській міській раді, де працюватимуть спеціальні пукти з інформування населення.