Житомир зустрів весну із пилюкою та сміттям. ФОТО

Пил і неприбране сміття – перші ознаки житомирської весни. Зазвичай вже у перші дні весняного потепління місто прибирають за допомогою спецтехніки – пилососів та погрузчиків.

Як повідомили у міській раді, вночі місто прибирало дві машини «Джонсон», щоб мати доступ до тротуарів, що у денний час заставлені автомобілями.

Як відомо, у минулому році Володимир Дебой за кошти міського бюджету придбав 3 сучасні спецавто «Глобус», до компленктації яких входить зимове обладнання та літнє обладнання із потужними пилососами. Саме ці машини в перші теплі дні планували «кинути» на очистку міста від пилу та сміття.
Однак житомиряни, чомусь, їх не побачили. Як повідомив «Репортеру Житомира» начальник управління комунального господарства міської ради Олександр Марцун, три «Глобуси» планують задіяти з офіційним завершенням зимового сезону – тобто аж 15 квітня, або трошки раніше.

Як результат – вулиці міста недостатньо чисті. Наприклад, сквер поблизу Спасо-Преображенського собору на площі Перемоги нагадує смітник.

Житомирянам залишається сподіватися, що звільнений з посади заступника міського голови Володимир Кропивницький, який , як з’ясувалося, продовжує, але вже неофіційно курувати сферу ЖКГ, зробить місто чистим.