Фігурне катання та хокей Житомиру не потрібні – ковзанку у Глобалі таки розморозять

Ковзанку у Глобалі таки розморозять 10 квітня.

Про це у фейсбуці написав депутат обласної ради Дмитро Кропачов.

За його словами, акціонери в п’ятницю прийняли таке рішення.

Раніше оговорені суми на круглому столі, який місяць тому зібрав батьків дітей , що займаються на катку, бізнесменів та владу, щоб вирішити цю проблему, будуть не достатніми, бо не компенсують всі збитки, пояснили своє рішення представники бізнесу.

Правда, влада не сильно й поспішала.

” Позитивне тільки те, що батути будуть встановлені не на місці катка. Окрім того, каток обіцяють заморозити, як тільки влада вирішить питання пільгових тарифів на електропостачання ковзанки. Зимові види спорту, які тільки 4 роки як з’явились в Житомирі можуть зникнути”, – зазначив депутат.

Нагадаємо, Глобал вирішив вперше за 4 роки розморозити на півроку каток, пояснюючи це тим, що без сторонньої допомоги, напр., тієї ж влади, утримувати його вони вже не взмозі.

На катку, окрім розваги, ще займались діти фігурним катанням. Була створена хокейна команда.

На Житомирщині за стільки років з’явилась нагода відновити та розвивати ці види спорту.

Діти вже мають нагороди. За словами тренерів, є серйозні досягнення. Тепер ці види спорту під загрозою зникнення. Адже, для спортсменів півроку – занадто великий срок. Восени доведеться починати все з початку.

Врятувати ситуацію змогла б певна обласна програма розвитку спорту, а також перегляд тарифів на електроенергію для катка.

Звичайно, більшість рішень мають прийматись у Києві. Від місцевої влади необхідне бажання та пропозиції. До того ж, Житомир має власного депутата у Верховні Раді, який так любив хокей, і міг підняти це питання.

Але, схоже, фігурне катання та хокей нікому не потрібні в часи, коли вирішуються важливіші питання – розподіл портфелів.

Житомирська обласна федерація фігурного катання на ковзанах запрошує всіх 6 квітня на прощальний виступ з фігурного катання, який буде проходити в Глобал Айс на 17:30.