На Житомирщині лісові браконьєри масово вирубують цінні столітні дуби. Фото. Відео

На Житомирщині активізувалися лісові браконьєри, передає “НТН”.

Вони незаконно зрубують цінні дуби, а потім продають їх на приватні пилорами. Тому природоохоронці подалися до Олевського району – шукати злочинців.

Там виявили майже шістдесят незаконно стятих велетів і натрапили на порушників.

В ботанічному заказникові “Ігорів Брід” ще кілька днів тому стояв столітній дуб, – тепер пеньок.

“Ця ділянка до рубки по закону не назначалася. Потому шо в жодного дерева в корневій лапі. Немає відтесаних дерев, які би назначалися до рубки, немає діляночних стовпів”, – Віктор Ткаченко, старший державний інспектор екологічної інспекції Житомирської області.

Під час рейду в Олевському районі на Житомирщині екологи разом з СБУ незаконно стятих столітніх дерев виявили п’ятдесят вісім.

Завдано шкоди майже на півмільйона гривень.

“Продукція вся породи дуб вивозиться на місцеві пилорами, купляються документи по області чи по Україні, і відправляється на експорт лісопродукція”, – Віталій Подорожній, старший державний інспектор екологічної інспекції Житомирської області.

Стосовно приватних підприємців-лісозаготівельників було також Службою Безпеки відкрито кримінальні провадження по цих фактах незаконних порубок.

Екологи свою справу зробили – виявили факти незаконного вирубування і знайшли зрізані дерева. Тепер правоохоронці мають покарати злочинців. Тих, які стинають, і тих, які купують дуби для своїх пилорам.