«Раби виконкому» й «народна невигідність»

Члени народного виконкому Житомира, які хотіли вийти зі складу цього органу, після того як скорочення виконкому на 10 осіб на сесії міської ради не пройшло, почали працювати.

Так, представники партії Демальянс, які називали себе «рабами виконкому» через те, що депутати не підтримали їх заяви про вихід із цього органу, взялися за роботу.

Екс-мер Дебой та колишній перший заступник Семенець, яких запропонувала виключити із виконкому секретар ради нібито як таких, що входили у виконком за посадами, під час сьогоднішнього засідання суттєво допомогли формально в.о. міського голови Цимбалюк.

Якщо Дебой давав поради для покращення роботи господарського комплексу міста, то Галина Семенець попередила прийняття кримінального для самої ж Цимбалюк рішення.

Чи зробить сама Цимбалюк висновки – стане відомо на наступних сесіях міської ради. Проте, як говорять джерела у мерії, такий склад народного виконкому не вигідний першому заступнику міського голови Сергію Сухомлину, якого, між іншим, до складу виконкому не включили.

Така «народна невигідність» полягає у тому, що новосформований орган не підконтрольний владі, що продемонстровано під час 3-х засідань. І хоча імідж нових облич виконкому цілеспрямовано формують як «непрофесійний клуб за інтересами», з кожним засіданням вони демонструють, принаймні, свій інтерес до розвитку міста й готовність боротися з корупцією.