У Житомирі взялися за рекламу. Далі буде

Рішення про надання та відмову в наданні дозволів на розміщення реклами розглядав удруге народний виконком Житомира.

А все через те, що члени виконкому уважно вивчають кожен проект рішення, особливо що стосується реклами, транспорту та земельних ділянок.

Нові обличчя народного виконкому створюють робочі групи та розбираються із кожним «підозрілим» питанням, як наприклад, із земельними ділянками для депутатів.

Вдруге виконком обговорював і “рекламні питання”. Як з’ясувалося із власного досвіду присутніх у залі, дозволи на розміщення реклами через комунальне підприємство видавалися «по рахунку» та за «налічку», без жодних квитанцій.

Народний виконком дав доручення КП «Реклама» на одному із засідань прозвітувати про фінансову діяльність підприємства.

Член виконкому екс-мер Житомира Володимир Дебой запропонував підприємству створити власні рекламні конструкції сучасного типу, кошти від реклами на яких йтимуть напряму до міського бюджету, а не виключно кишень приватних рекламодавців.

Дискусію під час засідання викликав пункт рішення щодо відмови у розміщенні реклами. Якщо з відмовою у незаконній самовільно встановленій рекламі члени виконкому здебільшого погоджуються, то суть відмови добросовісним рекламодавцям, які перед розміщенням конструкції проходять процедури погодження, не розуміють. Рекламне питання народний виконком збирається продовжити розглядати на наступному засіданні.

За пропозицією колишнього першого заступника міського голови Галини Семенець, при виконкомі створять постійні робочі групи за напрямками господарства, як це створено при депутатському корпусі. На наступному засіданні планують представити проект рішення, за яким члени народного виконкому поділяться на постійні групи і працюватимуть більш ефективно, а не хаотично.

Нагадаємо, на минулій сесії народний виконком Житомира намагалися скоротити кількість народного виконкому на 10 осіб – із 61 до 51 особи. Планувалося виключити із рядів членів виконкому екс-мера Дебоя, екс-першого заступника Семенець та осіб, які написали заяви про вихід. Проте, депутати таке рішення не підтримали і залишили народний виконком у повному складі.