У Житомирі відбувся Всеукраїнський турнір із волейболу: результати

ІІІ-й Всеукраїнський турнір із волейболу серед юнаків 2000 – 2001 років народження, присвячений пам’яті Ніколайчука Г. В. відбувся 17 – 18 квітня в Житомирі.

Змагання проходили у спорткомплексі Житомирського автодорожнього коледжу.

Учасниками змагань стали юні волейболісти з різних куточків України, а саме – з Києва, Тернополя, з м. Ірпінь (Київська обл.), а також із Житомира, Новоград-Волинського та смт. Ємільчине.

Під час урочистого відкриття учасників турніру привітали: вихованець Ніколайчука Г. В. – Олександр Оніщук, головний спонсор турніру, який вже втретє надає підтримку у його проведенні; президент асоціації дитячого волейболу України Георгій Поддєнєжний, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський та інші.

Олександр Оніщук подарував квіти дружині Ніколайчука Г. В., а також привітав учасників турніру, побажавши волейболістам цікавих змагань та перемоги найсильнішим. Крім того, подякував усім, хто прибув на турнір, а також висловив сподівання, що наступного року в змаганнях братиме участь ще більше спортсменів.

Георгій Поддєнежний наголосив на тому, що на турнірі вперше і проведення таких змагань серед підростаючого покоління – благородна справа.

У перший день змагань, 17 квітня, спортсмени грали по колу в своїх підгрупах. Другого дня, 18 квітня, відповідно до кількості здобутих перемог і набраних очок, волейболісти змагались за призові місця.

Тож результати змагань такі:

У запеклій боротьбі за перше місце зустрілись волейболісти ДЮСШ № 1 м. Житомира та команда Київського спортивного ліцею-інтернату. Упродовж всіх сетів різниця в рахунку складала усього 2 – 4 очка, але в кінці зустрічі буквально вирвати з рук перемогу в наших спортсменів вдалось киянам.

Бронзовими призерами стали волейболісти з Тернополя, які обіграли команду з Ємільчине.

Також під час офіційної церемонії нагородження було відзначено кращих волейболістів турніру у таких номінаціях: «кращий захисник» – Денис Гуршал, «кращий нападаючий» – Роман Гриньок, «кращий зв’язуючий» – Андрій Сорока, «універсальний гравець» – Владислав Лісовський.

Крім цього, відзначено кращих гравців у кожній команді, якими стали:
Віктор Криворук (м. Тернопіль),
Роман Коматинець (м. Новоград-Волинський),
Андрій Жуков (м. Київ),
Андрій Сайко (м. Житомир),
Олександр Дубовенко (м. Житомир),
Юрій Мельник (смт. Ємільчине),
Олександр Фесенко (м. Ірпінь).

Призери одержали медалі, грамоти, а команда-переможець і перехідний кубок. Всі учасники одержали цінні подарунки – сувенірні чашки та грамоти за участь у змаганнях.

Довідка:

Григорій Володимирович Ніколайчук майже 20 років пропрацював тренером-викладачем ДЮСШ № 1 м. Житомира відділення волейболу, підготувавши велику кількість спортсменів високого класу, серед яких і чемпіон світу з волейболу – Сергій Козлюк.

Турнір із волейболу, присвячений його пам’яті, проводиться третій рік поспіль за підтримки ДЮСШ № 1 м. Житомира, голови міської федерації волейболу, старшого тренера-викладача з волейболу ДЮСШ № 1 Вадима Кравченка, а також інших вихованців Г. В. Ніколайчука. Згодом організатори турніру планують винести змагання на міжнародний рівень.

Аліна Дембіцька