В Житомирі вивісять синьо-жовтий прапор величиною в рекорд України

У Житомирі встановлять новий рекорд України, розмістивши найбільший національний прапор на фасаді будівлі.

Велетенський синьо-жовтий стяг буде розміщено на фасаді будівлі Житомирського Учбово-виробничого підприємства УТОГ, що на майдані Соборному. З такою ідеєю виступили директор підприємства УТОГ – Олександр Єфимович та директор компанії “Інформбюро” — Ярослав Гапоненко.

За словами організаторів, метою даної акції є підняття національного духу жителів обласного центру та області. Адже національний прапор — це наш дух, наша совість і символ нашої незламності.

“Під жовто-блакитним стягом ми йшли до проголошення самостійної Української держави, а нині розбудовуємо демократичне суспільство”, — кажуть ініціатори проекту.

Розміщення найбільшого прапору на фасаді будівлі дасть можливість житомирянам встановити всеукраїнський рекорд. Подібний рекорд в Україні ще ніхто не встановлював. Офіційну заявку на реєстрацію рекорду у Книзі рекордів України вже подано.

Підтримати даний проект коштами вже зголосилися ЖУВП УТОГ, ІНФОРМБЮРО, СК UNIQA та Бердичівський пивоварний завод. Організатори закликають й інші підприємства міста та області, а також громадян долучитися до фінансової підтримки проекту.