Банк Ротенбергів, що потрапив під санкції, пішов з Латвії

СМП Банк, підконтрольний братам Аркадію і Борису Ротенбергам, проти якого з кінця березня діють санкції США, повністю вийшов із статутного капіталу своєї латвійської «дочки».

SMP Bank Латвія, головний офіс якого знаходиться в Ризі, змінив назву на Meridian Trade Bank, передають ЗМІ, з посиланням на повідомлення російського банку.

Наприкінці минулого місяця він знизив свою частку в латвійській «дочці» до рівня нижче контрольної. Акції були продані міноритаріям – резидентам Латвії.

З 10 травня кредитна установа повністю вийшла з капіталу латвійського банку.

СМП Банк входить в топ-50 найбільших російських банків.

Обсяг вкладів фізосіб, за даними за квітень 2013 року, становить майже 70 мільярдів рублів. При цьому відтік коштів за останній місяць перевищив десять мільярдів рублів.

Адміністрація США 28 квітня ввела санкції проти 17 компаній, включаючи СМП Банк і його дочірню структуру ІнвестКапіталБанк.

Санкції змусили банки тимчасово відмовитися від проведення ряду валютних операцій, в тому числі видачі валютних кредитів і прийому валютних депозитів.

Після оголошення про введення санкції щодо банку міжнародні платіжні системи Visa і MasterCard призупинили обслуговування карт СМП.

6 травня банк відновив прийом і видачу вкладів у доларах і євро.

Правда, щоб не трапилось, завжди варто застрахувати свій бізнес. Страхова компанія Універсальна зробить це найкраще.