Депутат Житомирської облради забирає у коростенців землю?

Пенсіонери, ветерани праці, діти війни Коростеня звернулись з публічним листом до голови облради Віталія Француза, в якому звинувачують депутата Житомирської обласної ради фракції «Батьківщина» Сергія Васьківського у намаганні захопити та оформити їх землю на свою родину.

“Нам відомо, що родина депутата Васьківського С.В. отримала 5 державних актів по 2 гектари на кожного, що становить 10 гектарів землі на одну родину, а це значить, що 166 сімей міста, які мали по 6 соток у користуванні, залишились без землі”,- йдеться у листі.

Земельними ділянками вони користуються вже близько 20 років.

По факту дій депутата, стверджують коростенці, вже відкрили кримінальне провадження, але розслідування справи не проводиться та затягується.

Вони просять голову облради вплинути на ситуацію та розібратись в ній.

Текст звернення:

Шановний Віталію Йосиповичу!

До Вас звертаються пенсіонери, ветерани праці, діти війни – громадяни міста Коростеня Житомирської області. З метою недопущення позбавлення громадян прав на користування землею, передбачених Конституцією України, Земельним Кодексом України та іншими нормативно-правовими актами, просимо втрутитись в ситуацію, яка склалася в нашому місті.

Відповідно цього даємо наступні роз’яснення:

– відповідно до рішення виконкому Чигирівської сільської ради за № 26 від 29.07.1995 року вилучена земельна ділянка загальною площею 27,8 га в тому числі ріллі-27,0 га, боліт- 0,8 га, з користування хмелерадгоспу «Родина», за його згодою і надано в користування кооперативу городників «Огородник» під колективні городи жителям міста Коростень без права забудови та посадки багаторічних насаджень (копія рішення додається).

– відповідно до рішення виконкому Чигирівської сільської ради за № 29 від 16.09.1995 року вилучена земельна ділянка загальною площею 19, 5 га в тому числі ріллі-4, 3 га, саду- 5,1 га, пасовищ- 0,1 га з користування хмелерадгоспу «Родина», за його згодою і надано в користування кооперативу городників «Садочок» під колективні городи без права забудови та посадки багаторічних насаджень (копія рішення додається).

– відповідно до рішення виконкому Поліської сільської ради народних депутатів № 61 від 07.08.1996 року, земельна ділянка загальною площею 31, 9 га вилучена з користування сільськогосподарського підприємства «Прогрес» за його згодою і передана в користування під колективні городи для робітників та службовців міста Коростень (копія рішення додається).

– відповідно до Акту встановлення в натурі границь земель наданих в постійне користування Коростенському територіальному центру соціального захисту пенсіонерів під будівництво реабілітаційного та ритуального центрів від 8 квітня 1997 року вилучена земельна ділянка загальною площею 2, 5 га, в тому числі ріллі- 2,4 га, під господарськими шляхами- 0,1 га із земель КСП «Прогрес».

– відповідно до розпорядженння голови районної державної адміністрації за № 234 від 16.06.2007 року земельна ділянка загальною площею 11,7103 га в тому числі пасовищ -0,6000 га , ями – 0,3000 га, ріллі – 10, 8103 га передана в постійне користування під розширення існуючого кладовища.

Згідно генерального плану, вказані землі також входять в межі міста Коростеня під індивідуальну житлову і громадську забудову та рекреаційного призначення.

Акцентуємо Вашу увагу, що прийнято ряд рішень: Поліської сільської ради, Хотинівської сільської ради, Коростенської районної ради, Коростенської міської ради, Житомирської обласної ради про передачу земель у межі міста Коростеня.

Своїм розпорядженням голова Коростенської райдержадміністрації нарушив домовленості між містом і сільськими радами, а також порушив чинне законодавство. Не відмінивши рішення сільських рад, на передачу землі в користування жителям міста (а його можна відмінити або за згодою користувачів, або через суд) передав землю у власність жителям віддалених від нас регіонів України.
Ініціаторами, і безпосередньо причетними до зазначеного незаконного розподілу земель є депутат Житомирської обласної ради від фракції БЮТ Васьківський С. В.

А нам відомо, що родина депутата Васьківського С.В. отримала 5 державних актів по 2 гектари на кожного, що становить 10 гектарів землі на одну родину, а це значить, що 166 сімей міста, які мали по 6 соток у користуванні, залишились без землі. Копію розпорядження голови Коростенської РДА про передачу цих земель у власність родині Васьківських, додаємо.

Державним підприємством «Житомирський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» було виготовлено проект щодо зміни та встановлення меж міста Коростеня Житомирської області.

Рішенням двадцять шостої сесії V-го скликання Житомирської обласної ради № 1208 від 08.09.2010 року було погоджено даний проект з включенням до території міста земельних ділянок загальною площею 845,703 га.

До вказаної території на даний час відносяться:

32,1025 га – до земель Бехівської сільської ради;

376,6134 га – до земель Поліської сільської ради;

436,9871 га – до земель Хотинівської сільської ради Коростенського району.

Постановою Верховної Ради України № N 866-VII від 11 березня 2014 року «Про зміну і встановлення меж міста Коростень і Коростенського району Житомирської області» затверджено вище вказаний проект (копія додається).

На сьогоднішній день ми, громадяни міста, користуємося даними земельними ділянками близько 20 років.

Депутат Житомирської обласної ради від фракції БЮТ Васьківський С. В., який незаконно захватив 10,0 га землі на свою родину, має намір відібрати нашу землю, щоб збагатитися за рахунок наших оброблених і потом политих земель.

Нам стало відомо, що депутат Житомирської обласної ради від фракції БЮТ Васьківський С. В. хоче обнести парканом наші землі. В зв’язку з цим просимо Вас втрутитися в дане питання і захистити нас простих людей від чиновника, який вже зруйнував гарне підприємство «Сільхозтехніка» на якому працювало багато людей.

МИ НІКОЛИ ЦИХ ЗЕМЕЛЬ НЕ ВІДДАМО ПАНУ ВАСЬКІВСЬКОМУ!!!

По даному факту відкрита кримінальна справа, яка повільно розглядається.

Шановний Віталію Йосиповичу, що це за депутат і чиї права він представляє в обласній раді, кого він захищає?

Дякуємо за розуміння!

З повагою

Гр. Малініної Г.М.
Скуратівської В.П.
Журавської М.О.
Бобровської Р.М.
Гданської Г.В.
Гурманчука В.І
Корзун В.П.
Павлишина М.Г.