Гриценко – Генпрокурору: «Ходімо в прямий ефір – на чесну розмову очі-в-очі»

Після популістських звинувачень Тягнибока, Гриценко напряму звернувся до генпрокурора, призначеного за квотою партії «Свобода».

Анатолій Гриценко пише, натякаючи на необізнаність Тягнибока у військових питаннях:

«Пане Махніцький, Ваш колишній партійний вождь Олег Тягнибок у прямому ефірі заявив, що Генпрокуратура “відкрила кримінальну справу”, де я нібито є фігурантом. Каже, що шукаєте тисячі одиниць різних зенітно-ракетних комплексів, які “невідомо куди пропали”. Уточнює, що зокрема розшукуєте ПЗРК, які “базувалися у Шостці”…

Партійний вождь може не знати, що в Україні вже котрий рік кримінальних справ не відкривають – натомість є кримінальні провадження.

Може він законів не читає, але то дрібниці) Партійний вождь може бути не в курсі, що у Шостці немає і ніколи не було армійських бригад, щоби там зенітно-ракетні комплекси коли-небудь “базувалися”.

Партійний вождь може не здогадуватися, що ПЗРК взагалі ніде не можуть “базуватися” – їх тому й назвали переносними, бо солдати на плечах переносять) Як важкі кулемети, гранатомети, ПТКР…

Але ж партійний вождь (і зараз за сумісництвом він претендент на пост Верховного головнокомандувача), попри дрімучу необізнаність, не сам те все придумав: у прямому ефірі Тягнибок зачитував якісь заздалегідь підготовлені друковані папірці, потім озвучував смс-ки, нібито отримані від Вас особисто… Партійний вождь заявив, що Ви відкрили оту “кримінальну справу”, де я нібито є фігурантом, уже “кілька тижнів тому”, але мене всі ці тижні на допити не викликають, чому? Вам же відомо, що я ніколи за депутатський мандат не ховаюся і даю слідству всі необхідні покази.

Навіть під час Майдану, коли була небезпека затримання чи арешту, так само не ховався – законослухняно відвідував Головне слідче управління ГПУ, навіть не за повісткою, за дзвінком слідчого…

Пане Махніцький, оскільки йдеться про резонансні питання, знайдіть годину-півтори часу – поспілкуємося з Вами напряму, без партійних вождів-посередників. У прямому ефірі одного з центральних телеканалів».

Нагадаємо, це звинувачення відбулося на тлі ситуації, коли за декілька місяців генпрокурор, призначений за квотою «Свободи», не притяг до відповідальності жодного з винуватців трагічних подій на Майдані.

Партію Гриценка «Громадянська позиція» в Житомирі очолює Величко Олександр, єдиний вчитель у Житомирській міській раді.

Прес-служба обласної організації партії “Громадянська позиція”