У Житомирі безпритульні собаки покусали дівчину. Фото

Дівчина працювала в одному з офісів на вулиці Баранова, коли почула, як за вікном голосно скавунчить собака.

Вона вибігла на вулицю подивитися, що трапилося і побачила цуценя, яке переїхав автомобіль. Доки дівчина думала, що робити з твариною, на неї напала зграя бездомних собак.

«Одразу п’ять собак вчепилися в мою ногу. Я намагалася відігнати їх, але все було марно», – розповіла Репортеру Житомира Світлана.

На крики дівчини вибігли інші працівники і допомогли відбитися від тварин.

Житомирянка звернулася до травмпункту, де їй обробили рани і призначили подальше лікування.

Собаки були без номерних позначок на вухах, які б свідчили про стерилізацію тварин.

«У минулі роки в місті хоч трохи займалися питанням стерилізації бродячих собак. Теперішній владі, мабуть, не до цього», – висловила обурення Світлана.

У Житомирі відловлювати бездомних собак і відвозити їх у міську державну ветеринарну поліклініку на лікування і стерилізацію повинне комунальне підприємство АТП №0628.

Про це на вчорашній Інтернет-конференції повідомила начальник управління житлового господарства міської ради Світлана Півоварова.

Після поліклініки собак мали б доставляти до притулку для тварин, приміщення для якого придбали в минулому році на тій самій вулиці Баранова, 87.

У притулку до цього часу вже могли б провести роботи з облаштування. Однак цей процес загальмували депутати міської ради, які понад два місяці затягували прийняття бюджету Житомира, а разом із тим не пропускали 500 тис. грн. для притулку бездомних тварин.

Тому наразі лише розробляється проектно-кошторисна документація на необхідні роботи.

Постраждала Світлана ж сподівається, що влада все-таки зверне увагу на безпритульних собак і буде проводити хоча б їх стерилізацію.