У Житомирській області спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців дитячого садочка

У с.Радовиль Олевського району зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців дитячого садочка.

Про це Репортеру повідомили в прес-центрі ДОЗ.

За словами обласного позаштатного інфекціоніста департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Ольги Сахневич, 22 травня до інфекційного відділення Олевської ЦРЛ було госпіталізовано п’ятирічну дитину.

“Вже наступного дня, – розповідає Ольга Павлівна, – у дитячий садочок виїхала лікар-інфекціоніст Ірина Яроменко. 23 травня після огляду дітей лікарем було госпіталізовано ще 5 вихованців та виховательку дитячого закладу. 24 травня до лікарні потрапили ще 2 дитини. З 24 травня у дитячому садочку здійснюється комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.”

За результатами попереднього обстеження в продуктах харчування, якими отруїлися діти, виявлено кишкового збудника – сальмонелу (Salmonella interitidis).

Всі маленькі пацієнти мають середній ступінь тяжкості гастроінтестинальної форми сальмонельозу та проходять курс лікування відповідно до уніфікованих протоколів лікування.

Курс лікування передбачає проведення дезінтоксикаційної регідратаційної та антибактеріальної терапії.

Обстеження та лікування хворих дітей проводиться за рахунок бюджету. Станом на 12-ту годину 26 травня троє дітей вже виписано з лікарні.