У Житомирській області з початку року лише на водоймах та пожежах загинуло 5 дітей

Управління ДСНС України повідомилио Репортер, що у Житомирській області за поточний рік лише на пожежах та водоймах через порушення правил безпеки загинуло 5 дітей.

Внаслідок дорожньо-транспортних пригод 9 дітей отримали травми. Кількість смертельних випадків та травмування серед дітлахів змушує звернутися управління до кожного громадянина країни, особливо до батьків.

Незабаром у школярів розпочнуться літні канікули. Цей період вимагає від батьків підвищеної відповідальності щодо безпеки свого чада. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки під час перебування в побуті та на вулиці – першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки, не залишайте дітей без нагляду.

Дбайте про їх безпеку, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками, електроприладами.

Знайдіть декілька хвилин, на відверту розмову з дітьми про це. Пам’ятайте, що ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неочікувана мить не стала бідою – потрібно давати дітям чіткі знання та вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.