Якщо в Житомирі й далі затягуватимуть з призначенням виборів мера, Володимир Дебой подасть позов до суду

Екс-мер Житомира Володимир Дебой буде змушений звернутися до суду, якщо в місті й далі затягуватимуть з призначення позачергових виборів міського голови.

Про це він заявив у понеділок, 19-го травня, перед судовим засіданням за справою позову громадянина Зозулі щодо відновлення на посаді житомирського міського голови Володимира Дебоя.

Ми задали Володимиру Дебою декілька запитань:

– Ви причетні до цього позову?

Мені стало відомо, що мої «прихильники», які від імені громади міста бажають захистити моє право перебування на посаді міського голови Житомира, подали позов до суду. Вони це зробили, жодним чином не повідомивши мене про це, не порадившись зі мною.

Людиною, яка подала позов, став пан Зозуля під керівництвом пана Ясюнецького та його юридичної компанії. Все відбулося з благословення їх політичних роботодавців.

Я задумався, чи насправді вони хочуть відстояти мою честь і гідність й довести в судовому порядку, що припинення повноважень міського голови було незаконним.

– Ви знайомі з позовною заявою?

Коли я побачив копію позовної заяви, то зрозумів, що це безглуздя, провокація, фарс, оскільки заява викладена таким чином, що вона не є підставою мого повернення на посаду житомирського міського голови.

– Яка тоді мета?

Серед інших думок найперша думка – не допустити проведення позачергових виборів міського голови, позбавити житомирян права демократичним шляхом згідно законодавства обрати очільника міста, який би взяв на себе повну відповідальність за дії влади до чергових виборів до закінчення цієї каденції.

Мені стало відомо, що секретар міської ради Любов Цимбалюк направила лист до ВР з проханням призначити дату позачергових виборів. Проте, з метою зриву рішення Верховної Ради про призначення позачергових виборів мера Житомира, копія позовної заяви пана Зозулі була передана «неймовірним» чином до Верховної ради, що призвело до не включення міста Житомира в перелік міст, в яких 25-го травня будуть проходити позачергові вибори міських голів.

У випадку виконання так званими демократами Закону та підтримки нашого народного депутата, Житомир без витрати значних сум грошей вже 25-го травня міг би отримати легітимного міського голову.

Я сподіваюсь, що Верховна Рада України дотримається закону в частині виборів міських голів і до 25-го травня буде призначена дата позачергових виборів міського голови міста Житомира – 90 днів від 25-го лютого до 25-го травня.

– Ваші дії в такому разі?

– Якщо вибори будуть непризначені, я буду змушений звернутися до суду з відповідною позовною вимогою – про повернення до виконання посадових обов’язків Житомирського міського голови.