Влада заявила Яценюку, що Житомирщина повністю готова до виборів, хоча сама повідомляла про 2,5 тис. порушень

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін повідомив Арсенію Яценюку, що Житомирщина повністю готова до проведення виборів.

Про це він сазав під час всеукраїнської селекторної наради з питань забезпечення виконання завдань із підготовки та проведення позачергових виборів Президента України під головуванням Прем’єр-міністра, повідомили Репортер у обладміністрації.

“В області створені всі дільничні та окружні виборчі комісії. Влада не втручатиметься у процес виборів. Правоохоронні органи спільно із громадськими активістами забезпечуватимуть громадський порядок, мир та спокій у день голосування”, – зазначив Кизін.

Крім того, на Житомирщині працюватимуть у день виборів іноземні спостерігачі. Зокрема за демократичністю проведення виборів в області спостерігатимуть представники з США та Європи, а також спостерігачі місії ОБСЄ (організації з безпеки і співробітництва в Європі) та ENEMO (європейської мережі організацій зі спостереження за виборами).

Правда, 16 травня, як писав офіційний сайт облдержадміністрації, на об’єктах виборчої кампанії 2012 року органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в районах, місті Житомирі зафіксовано понад 14 тис. порушень пожежної безпеки, з яких понад 2,5 тис. наразі залишилось неусунутими.

Через ці порушення, в тому ж 2012 році, згоріла виборча дільниця №226 в с. Здоровець Ємільчинської селищної ради Ємільчинського району.

Звичайно, усім органам було наказано усунути порушення. Але про це обласне керівництво вирішило не доповідати Прем’єр-міністру.

Невже, за вихідні, усі порушення усунули?

Арсеній Яценюк в свою чергу зазначив, що відповідальність за проведення виборів лежить персонально на керівництві обласних державних адміністрацій.

Яценюк про вибори.

__________________________________________________________________________________
Львівський центр лазерної косметології “Медіостар” пропонує лазерне омолодження для жінок. В центрі використовують сучасні методи фотоомолодження BBL. Звертайтесь.