Житомирські військові не отримали всю допомогу від фонду «Людяність»

Благодійний фонд «Людяність», який пов’язують із заступником голови облради Русланом Годованим, звітує про надання допомоги військовим лише на папері, насправді до армії доходить далеко не все.

Про це стало відомо сьогодні під час засідання Народного виконкому.

Те, що допомога фонду не доходить до військової частини підтвердив в.о. 95-ї аеромобільної бригади: «Фонд «Людяність» звітує, що військовим 95-ї частини закуплено продуктів харчування на 51 тис.грн. До мене в частину ці продукти не надходили».

Питання про звітність витрачання коштів, отриманих добровільно-примусово у тому числі через адмінресурс, постає вже не вперше. Адже оприлюднені статті витрат не завжди відповідають дійсності або ж є не зовсім потрібними для армії (як, наприклад, оплата комунальних послуг офісу, придбання газонокосилок та ін.).

Формальний голова Фонду «Людяність» запевняє, що всі гроші йдуть на армію та за заявками командування частин, проте члени виконкому під час засідання обурювалися: «Керівництво Фондом здійснюється у ручному режимі відомою всім особою».

У свою чергу Фонд замість того, щоб зробити свою роботу прозорою та чітко прозвітувати про всі спрямування фінансів, звинувачує журналістів, які оприлюднюють непрозорі статті витрат. «Через таку прискіпливу увагу журналістів тепер до Фонду в день надходить не по 30-50 тис.грн., а лише по 100-200 грн. щодня», – говорить формальний керівник «Людяності».

Нагадаємо, реквізити Фонду «Людяність» опубліковані чи не на всіх сайтах місцевих рад Житомирської області, а з працівників-бюджетніків (освітяни, лікарі) у тому ж добровільно-примусовому порядку зняли денний розмір заробітної плати (140 грн. від мінімальної зарплатні), щоправда, прозвітувати про їх спрямування забули.