Самооборона Житомирщини: «Зубко – це космонавт»

Самооборона Житомирщини виступає за необхідність проведення дострокових виборів Житомирського міського голови та народного депутата по виборчому округу № 62, у зв’язку з переходом Зубка на роботу в Адміністрацію Президента України.

У Житомирі повинна бути людина, яка відповідатиме за все місто і за свою діяльність. У цьому переконаний Сергій Ткачук, голова ГО «Самооборона Житомирщини».
«Доки у Житомирі замість мера буде в.о., місто перебуватиме у заручниках. Яка відповідальність у в.о. – а ніякою! Раптом щось, то завжди можна виправдатися, мовляв, я ж не мер, я тільки в.о.», – розповів Репортеру Житомира Сергій Ткачук.

До того ж, як підкреслює Сергій, Цимбалюк є тільки формально виконуючою обов’язки міського голови, де-факто ці функції на себе перебрав її перший заступник, тому їм і вигідне таке затягування з призначенням дати дострокових виборів у Житомирі.

Разом із тим, Ткачук також пропонує обрати і нового нардепа замість Зубка, діяльність якого оцінює неоднозначно.

«Зубко – це космонавт. У нього свій космічний простір, в який вочевидь не входять Житомир та інтереси житомирян. Усе, що Зубка єднає з нашим містом – це його бізнес. Саме ним весь цей час опікувався Геннадій Григорович, використовуючи свій депутатський мандат», – окреслив позицію самооборони Сергій Ткачук.

Серед позитиву у роботі нардепа «Самооборона Житомирщини» вбачає лише його підтримку української армії, бо ані дотацій, ані субвенцій для комунальних підприємств Житомира, зі слів Ткачука, Зубко за час свого депутатства так і не спромігся принести місту.

Самооборона Житомирщини сподівається, що депутати міської ради все ж таки надішлють звернення з відповідними вимогами до Верховної Ради України.

У випадку їх бездіяльності самооборона особисто проситиме Верховну Раду призначити дострокові вибори мера і народного депутата у Житомирі.