У Житомирі впіймали серійних злочинців

Працівники міліції встановили причетність двох житомирян до вчинення упродовж місяця понад десятка пограбувань на вулицях обласного центру.

Молодики відбирали у жінок ланцюжки із золота.

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

Упродовж кількох тижнів до чергової частини Житомирського міськвідділу міліції надходили повідомлення від місцевих жительок про пограбування. В усіх випадках молодики обирали жінок, які наодинці простували вулицями та силоміць зривали їх золоті ланцюжки.

За «почерком» та описом зловмисників правоохоронці зробили припущення, що до грабежів причетні одні й ті самі особи.

Затримання підозрюваних відбулося одразу після чергового пограбування.

30 червня до міліції надійшло повідомлення від 51-річної житомирянки про напад невідомого.

“Перелякана жінка спочатку не могла до пуття пояснити нам, що ж трапилося, – розповідає заступник начальника Житомирського МВ УМВС В’ячеслав Дяченко. – Довелося спочатку відпоювати її заспокійливими ліками, а потім вже дізнаватися усі подробиці події.”

З’ясувалося, що жінка, придбавши на ринку продукти, йшла додому. Як раптом її штовхнув якийсь молодик та зірвав з шиї золотий ланцюжок з кулоном вартістю близько 15 тисяч гривень. Ошелешена жінка одразу й не зрозуміла, що сталося, однак за кілька хвилин зателефонувала на «102».

Оперативники карного розшуку знайшли підозрюваних неподалік місця події, орієнтуючись на опис потерпілої та уже раніше напрацьовану інформацію.

Чоловіки намагалися сісти в автомобіль таксі, коли правоохоронці їх затримали. У кишені одного з них, окрім викраденого ланцюжка, виявили ще й квитанції з місцевого ломбарду, куди вони встигли здати попередню здобич. Пограбована жінка упізнала своїх кривдників й власну річ.

” Одного із затриманих було одразу заарештовано, адже 27–річний чоловік перебував у розшуку через нез’явлення до суду, де триває розгляд кримінального провадження стосовно вчиненої ним раніше крадіжки, – повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Остапчук. – Іншому, його 31-річному спільнику, міліцією ініційовано обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке  підтримано судом. Уже зараз відомо, що чоловіки вчинили понад десяток пограбувань у різних районах обласного центру, причому деколи діяли поодинці, а інколи – разом.”

Триває розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Відкрите викрадення чужого майна  вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Проводяться заходи щодо встановлення місця знаходження викраденого майна та інших можливих потерпілих.

Наталя