Економія на людях: ЖТТУ “рятуватимуть” за рахунок скорочення 200-та працівників

Адмінперсонал чи кондуктори ТТУ – доки влада Житомира вирішує, кого звільнити, самі ТТУшники про це нічого не знають.

Відповідно до нової концепції транспортної реформи Житомира, яку представив перший заступник міського голови, у ТТУ більше не буде місця для понад 200 нині працюючих працівників підприємства.

Чиновники планують впровадити електронну систему оплати за проїзд у комунальному транспорті, а тому вважають за потрібне звільнити з підприємства у першу чергу кондукторів.

Нагадаємо, раніше перший заступник міського голови запевняв, що звільнення стосуватиметься лише адміністративного персоналу.

Водії та кондуктори у розмові з журналістом Репортера Житомира обурюються, що їм нічого не розказують ні про масове звільнення, ні про те, який транспорт планують закупити на підприємство.

«Я нічого не знаю про звільнення. Від знайомих чула різні версії. Нам же влада нічого не розказує про звільнення чи транспорт. Ось так і наїдаємося чутками», – говорить кондуктор Тетяна.

Водій тролейбуса Ольга каже, що їй про масове звільнення адмінперсоналу розповідали родичі, бо читали про це в Інтернеті, а намір влади звільнити кондукторів для неї взагалі є новиною.

«Люди ж не іграшки – може цього викинемо, а може цю. Їм ж потім якусь роботу треба шукати», – акцентувала Ольга.

Жінки впевнені, що багатьом кондукторам після звільнення знайти нову роботу буде складно, бо більшість таких працівників передпенсійного віку або без належної освіти. Залишається сподіватися, що звільнених з однієї посади просто переведуть на іншу – як от прибиральник чи оператор і вони не доповнять статистику безробітних.