У Житомирі вшановують Ольжича. Йому 107. Фото. Доповнено

У Житомирі 21 липня почали вшановувати відомого житомирського поета та політичного діяча Олега Ольжича.

Біля дошки поета на однойменній вулиці з півсотні житомирян та працівників владних установ поклали квіти.

В облдержадміністрації відкрили тематичну виставку про Олега Ольжича. Читали вірші поета, співали пісні під кобзу. Підняли питання, що на такому ж рівні варто вшановувати і інших видатних земляків, таких як, гетьман Іван Виговський. Адже селище Вигов Коростенського району, Житомирської області — місце, де бере свiй початок коріння роду гетьмана Iвана Виговського.

У центрі села, на горбочку — невеликий, але здалеку помітний пам’ятник. На чорному гранітному постаменті — бронзовий бюст лицаря у козацькій шапці з хвацькими вусами. Нижче підпис — «Iван Виговський. Гетьман України».

Як розповіли організатори Репортеру, планується перейменування школи на честь гетьмана.

Загалом, покладанням, за словами виступаючих, розпочинається “Тиждень Ольжича”. Увечері на Соборній проведуть акцію “Ольжич. Відродження”, за інформацією Репортера, свічками викладуть “Ольжич 107”. Також на вихідних проведуть концерт навпроти обласної бібліотеки.

Нагадаємо, Олег Кандиба-Ольжич – український поет, археолог і політичний діяч, очолював культурно-освітню референтуру Проводу Українських Націоналістів (1937) і Революційний Трибунал ОУН (1939–1941), заступник Голови ПУН та Голова ПУН на українських землях (з 05.1942), Голова ПУН ОУН (01.1944—†10.06.1944).

Народився 21 липня 1907 року в Житомирі. Його батьком був відомий український поет Олександр Олесь.

Нужен реферат на тему про Ольжича или о ком-нибудь другом? Бесплатные дипломные на diplomservice.ru – заходите, выбирайте!