Житомиру потрібен хоспіс

Житомир потребує хоспісу.

Це питання піднімають лікарі житомирського онкодиспансеру.

Хоспіс (від англ. Hospice) – медичний заклад, в якому невиліковно хворі отримують гідний спосіб померти з наймершою кількістю страждань як своїх, так і рідних та близьких.

Останні стадії невиліковних хвороб в переважній більшості зустрічаються в сфері онкології й супроводжуються страшними больовими відчуттями. Щороку кількість таких хворих зростає. В Європі й Америці розвинута мережа хоспісних закладів. В нас – ні.

Через відсутність в Житомирі хоспісу тягар страждань, які потрібно полегшити, лягає, в першу чергу, на хворих, які не завжди вчасно отримують наркотичне знеболювальне, родичів, на очах яких вдома вмирає в страшних муках рідна людина, лікарів, які змушені ледь не щоденно виїжджати на виклик, що вколоти наркотик.

Така система нераціональна й негуманна.

Виправити ситуацію може лише створення в Житомирі хоспісу, де невиліковно хворі можуть перебувати цілодобово й вчасно отримувати не лише наркотики, а й психологічну та духовну допомогу, адже людина має право на якість життя напередодні своєї смерті.

Створити хоспіс у Житомирі спільно з лікарями та чиновниками спробує благодійний фонд «Разом до майбутнього».

Лікарі, волонтери просять у влади приміщення з подальшим його введенням в систему охорони здоров’я, а ремонт та закупівлю обладнання буде здійснено за благодійний кошт.

Пацієнти хоспісів оточені звичайними «домашніми» речами, до них відкритий вільний доступ родичів і друзів. Мінімум лікарів і максимум середнього і молодшого медичного персоналу.

Якщо у Вас є можливість допомогти в створенні в Житомирі хоспісу, телефонуйте Ірині, представнику благодійного фонду: 099 172 85 85.