Андрій Садовий запрошував житомирян до Львова та давав поради громаді

“Хто народився на Спаса – в того морда як у Фантомаса”. Так мер Львова Андрій Садовий розпочав розповідь про себе у Житомирі під час зустрічі із громадою. Вчора, на Спаса, він відсвяткував 46-й день народження.

“Хто був у Львовi?” – починає про своє мicто. Тим, хто не був, радить негайно приїхати. Коротко характеризує Львiв як мicто, що має свою динамiку.

Розповiдає, що 8 рокiв тому, коли йшов на посаду міського голови, Львiв не мав цiлодобового водопостачання, були серйозні проблеми iз дорогами.

Тому першим, що зробив Андрій Садовий ставши мером – підібрав у команду професіоналів та акцентував зусилля на самоорганiзацiї населення, створив систему старших по будинку, долучив до роботи молодь (вже 6 тисяч студентiв пройшли стажування в мicькiй радi).

“Я постiйно в пошуці людей. Якщо завтра я знайду людину, яка буде краще працювати, я запропоную їй посаду. Я жодного разу не погодився на призначення людини, про яку мене просили», – заявив Садовий, розповідаючи про свій кадровий резерв. Мер Львова гордо заявляє, що йому краще працювати з молоддю, яка горить бажанням до роботи, не має застарілих поглядів і прагне вдосконалюватися. Тому у Львівській міській раді багато молоді на керуючих посадах успішно працює.

На запитання журналіста Репортера Житомира про те, які в нього плани щодо нашого міста, Садовий пожартував, що балотуватися в мери не буде. «Кожне місто має породити свого мера», – сказав Львівський міський голова. У відповідь жарти із залу: «А потім його вбити».

Щодо роботи чиновників Садовий упевнений, що вони працюватимуть ефективніше над вирішенням проблем, коли особисто відчують їх на собі. Міський голова, на переконання мера Львова, має бути не політиком та господарником, а стратегом, який бачить розвиток свого міста на 10-20 років вперед.

Серед програм, що успішно працюють у Львові, Садовий називає самоорганізацію населення: «Ми запровадили звіти керівників ЖЕКів перед людьми. Всіх спочатку дуже дивувало те, що самі керівники ЖЕКів ходять по квартирах і запрошують мешканців на збори для вирішення всіх питань».

Щодо нинішньої ситуації в державі Садовий заявив, що проти перемоги любою ціною, тим більше коли ця ціна – життя людей. «Коли отримаємо перемогу – буде серйозний розбір польотів», – наголосив мер та натякнув, що йому пропонували посади, проте він не зрадив своє місто і працює далі міським головою, хоча розуміє, що це не назавжди.

Сьогодні Львівський мер зустрівся із в.о. міського голови Житомира Любов’ю Цимбалюк та активом громади, після чого поїхав до Бердичева.