Ательє Saleen показало власний електрокар на базі “Тесли”

Американська тюнінгова компанія Saleen відома в першу чергу роботою з “Мустангами”.

Але деякий час тому інженери прийняли рішення поширити свою увагу і на електромобілі. Підсумком рішення став продемонстрований в Пеббл Біч електроседана Saleen FourSixteen.

На відміну від інших своїх моделей, втручатися в роботу силової установки Tesla Model S інженери ательє не стали. Електромотор седана і раніше розвиває трохи більше 400 к.с. і 600 Нм крутного моменту. Однак в Saleen седан забезпечили більш продуктивною системою охолодження, яка дозволить седану більш тривалий час функціонувати в екстремальних режимах. А щоб салон був чистий після всього, варто знати профі, як це забезпечать – детальніше.

Крім того, Saleen FourSixteen відрізняється доопрацьованій підвіскою з посиленими стабілізаторами поперечної стійкості і іншими пружинами: як кажуть у Saleen, підвіску налаштовували з урахуванням можливості використання седана на гоночних трасах. Як опція будуть запропоновані регульована підвіска і блокується диференціал. Тюнери заново відкалібрувати систему курсової стійкості і перевзули седан в спортивні шини.

Зовнішні відмінності седана Saleen від седана Tesla полягають в аеродинамічний обвіс з новими бамперами, карбоновим дифузором і накладками на пороги. Отримав седан новий капот, спойлер на багажнику і 21-дюймові ковані колісні диски.

В Saleen вже відкрили прийом замовлень на свою електричну новинку за ціною від 152 000 доларів. На виробництво кожного FourSixteen тюнери витратять від 6 до 8 тижнів.