Овруч замайорів кольорами українського національного прапора

З нагоди головного свята держави – Дня Незалежності та Дня Державного прапора України 22 серпня в Овручі відбулися урочистості.

О десятій годині поблизу районного адмінбудинку зібралися працівники організацій та установ, представники громадських організацій, ветерани та молодь, біля флагштоку стали в стрій прикордонники, митники та працівники райвідділу УМВС.

На мітингу виступили голова райдержадміністрації Валентин Бортнік, лідер місцевої громадської організації «Ліга Молоді» Сергій Комаревич. Наталії Грищенко та Андрію Никончуку, яким цього дня виповнилося 16 років, вручено паспорти громадянина України. Прозвучав Державний Гімн. У небесну блакить піднято Державний прапор України.

До речі, незадовго перед цим на найвищій точці міста – колишній телеретрансляційній вежі, що в центрі Овруча, встановлено прапор України та прапор Євросоюзу. У національні кольори було розфарбовано фасад управління праці та соціального захисту населення, міст на річці Норинь. Навіть у холі адмінбудинку одна з колон має кольори національного прапора, інша – прапора ЄС.

Покладено квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Після цього овручани побували у реконструйованому сквері, що в центрі міста, пораділи тихому дзюркотінню встановленого фонтанчика, викладеним плиткою алейкам, оригінальним лавочкам та світильникам.

У районному будинку культури відбулися урочисті збори, присвячені Дню Незалежності України. Голова РДА Валентин Ботнік акцентував увагу на сутності незалежності країни та історичній боротьбі за неї, зазначив, що ця боротьба не припиняється й сьогодні, більше того, в бойових діях на сході країни гинуть кращі сини України.

За належну Україну віддали свої життя й жителі Овруччини Ігор Ващук, Олександр Василенко, Сергій Пешко та Петро Радкевич (учасники зібрання вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання).

Керівник району подякував усім, хто матеріальнго й духовно підтримує українських військовиків, представникам районної організації самооборони «Древляни», частина з яких вирішила добровольцями поїхати на схід у країни для захисту її територіальної цілісності, а також усім жителям району за сумлінну працю на своїх робочих місцях.

Щиро привітали учасників зібрання голова районної ради Василь Налапій та міський голова Валерій Шваб. Чимало жителів Овруччини – патріотів, кращих працівників – були винагороджені.

Самодіяльні митці (переможці районного огляду-конкурсу художньої самодіяльності, присвяченого 23-й річниці незалежності України) порадували змістовним концертом, а майстри народної творчості представили виставки своїх виробів.