Двоє росіян, опинившись на Донбасі, прозріли. Відео

Двох громадян Російської Федерації, які незаконно прибули в Україну та брали участь у злочинній діяльності терористичної організації ДНР, затримано під час спроб втекти з території нашої держави.

Про це інформує СБУ.

На відео вони розповідають як побачили на Донбасі в рядах “ополчення” відмінну від змальованої російською пропагандою картину – бандитизм, алкоголізм, відсутність підтримки місцевого населення, загарбницький характер у діях рідної держави.

Громадянин РФ «Л.», мешканець м. Владикавказ, 1971р.н., був затриманий у прикордонному пункті пропуску «Іловайськ».

Затриманий розповів, що піддавшись пропаганді російських ЗМІ щодо нібито притисків та геноциду російськомовного населення, 4 липня 2014 р. поїздом Владикавказ-Москва прибув до м.Шахти Ростовської області для подальшого переправлення до України та участі у незаконних збройних формуваннях.

Перед цим знайшов в Інтернеті телефон «московського військкомату» і по телефону отримав інструкції від особи на ім’я «Рустам». В армії затриманий громадянин РФ не служив, однак йому пообіцяли, що він пройде відповідне навчання.

Громадянин РФ«В.», уродженець та мешканець м.Уфа, 1985р.н., був затриманий співробітниками ДПС України на КПП «Успенка» під час спроби залишити територію України.

Під час допиту він повідомив, що 8 червня 2014р. незаконно прибув на Україну повз прикордонний пункт «Ізварино» для вступу до підрозділів терористичної організації ДНР. Таке рішення «В.» прийняв під впливом пропагандистської інформації, яка розповсюджується в Російській Федерації.

За сприяння посередника на ім’я «Дмитро» (громадянин РФ) прибув до м.Горлівка під приводом доставки гуманітарного вантажу, після чого залишився та долучився до злочинної діяльності ДНР.

Цікаво, що один із затриманих витязів “русского міра” був у футболці з написом “Boss USA”.