Іде війна – Україна фестивалить. Фото

Фестивальне літо якраз у розпалі. В п’ятницю стартував один з наймасовіших рок-фестивалів України «Zaxid».

Незважаючи на останні події в Україні, організаторам все-таки вдалося передати шалену енергетику дійства.

Цього року фестиваль мав важливу місію збору коштів для військових у зоні АТО, чим займалися представники спецбатальйону «АЗОВ», що і стало відмінною ознакою від минулорічних фестивалів.

«Zaxid 2014» був наскрізь просочений патріотизмом та українським колоритом. Повсюди можна було почути вигуки “Слава Україні”, “Україна понад усе”, “Герої не вмирають” та вже таке звичне гасло “ПТН ПНХ”.

Учасники фестивалю також старалися піснями та закликами підтримати Україну. Не дивлячись на складну політичну ситуацію, фестиваль відвідали іноземні гурти з Молдови, Росії, Білорусії, Швеції, США та ін.

Справжній фурор справили на публіку, а глядачів зібралося чи не 20 тисяч, хед-лайнери свята – шведський гурт «Clawfinger», постійний учасник з Білорусії, який, до речі, не залишається байдужим і всяко старається підняти дух української молоді своєю творчістю, гурт «Ляпіс Трубецкой» та панк-рок гурт з Америки «Anti-Flag».

Досить вдало поділено територію фестивалю на 3 зони – головна сцена, рок-сцена, поп-сцена та арт-сцена, тобто кожен міг знайти місце, де звучала б музика на його власний смак.

Щодо організації, то відвідувачі мали змогу проживати або в платному, або в безкоштовному наметовому містечку, працювали літні душі, цілодобово меломани могли насолоджуватися різноманітними стравами та смаколиками, випити кави, чаю чи навіть чогось міцнішого.

Весь день працювали міні-магазинчики з атрибутикою фестивалю, національними виробами та іншими сувенірами, які на згадку могли придбати відвідувачі. Цілодобово спокій та здоров’я учасників та гостей свята, забезпечувала охорона та медична служба, завдяки чому протягом 3 днів не спостерігалося жодних інцидентів, а всі загублені речі поверталися й небезпечні речі вилучалися ще на вході.

Фестиваль «Zaxid 2014» об’єднав на 3 дні тисячі сердець з усіх куточків України і світу… тисячі сердець билися одночасно за Україну…