Іспанський фізик створив міняє колір морозиво

Іспанський фізик та інженер Мануель Лінарес (Manuel Linares) створив морозиво-хамелеон, яке змінює свій колір у міру поїдання, повідомляє The Huffington Post.

В процесі поїдання морозиво змінює свій відтінок з блакитнуватого на рожевий, а потім на фіолетовий. Лінарес стверджує, що в складі морозива присутні тільки натуральні інгредієнти.

Десерт міняє свій колір при взаємодії зі слиною людини через зміну температури. На розробку ласощі-хамелеона у інженера пішов тиждень. За смаком морозиво нагадує собою суміш різних фруктів.

Мануель Лінарес не перший, хто вирішив поекспериментувати з морозивом. Британський кондитер Чарлі Гаррі Френсіс став автором відразу декількох незвичайних сортів цього десерту: світиться, з вмістом віагри і з рідкого азоту.

Британський кондитер і гурман Чарлі Гаррі Френсіс (Charlie Harry Francis), що прославився незвичайними кулінарними винаходами начебто морозива з віагрою, створив апарат для отримання їстівного пара з різними смаками з будь-якої їжі, повідомляє Huffington Post. «Страви» не містять ні єдиної калорії і зберігають смакові якості вихідного продукту.

Френсіс, засновник компанії Lick Me I`m Delicious (дослівно «Лизни мене, я смачне»), пояснив, що головний сенс його нового винаходу в тому, що тепер любителі смачно поїсти зможуть робити це без оглядки на можливу прибавку у вазі.

Він розповів, що придуманий ним апарат може створювати пар з абсолютно будь-яким ароматом – бекону, омара, попкорну, яблучного пирога і навіть із запахом книг або людського волосся.