На Житомирщині безробітні із Західної України та місцеві й надалі незаконно видобувають бурштин. Фото

Поблизу одного з сіл Коростенського району рейдова група виявила двох чоловіків, які за допомогою спеціального устаткування розмивали ґрунт.

Про це Репортер повідомили в УМВС.

Як виявилося, для видобутку покладів бурштину. Обидва чоловіки, жителі Івано-Франківської та Рівненської областей, ніде не працюють. Як вони пояснили правоохоронцям, незаконно видобуте цінне каміння вони сподівалися в подальшому реалізувати.

На місці події було вилучено помпу, призначену для розмивання ґрунту, та пожежні рукави.

Як зазначив начальник УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Сергій Вязмікін, за новим фактом незаконного видобутку надр відкрито кримінальне провадження. Заходи міліції нині спрямовані на встановлення осіб організаторів незаконного видобутку та притягнення їх до відповідальності.

Як писав Репортер, на Півночі нашої області орудує бурштинова мафія, прикриваючись автоматниками, які називають себе самообороною та серйозними людьми вже в новій владі. Вони не пускають на ці території не тільки місцевих, але й міліцію.

Правда селяни та різні гастролери теж непогано заробляють, риючі землю та руйнуючи природу.

Незважаючи на рейди та заяви УМВС, проблему подолати воно поки не в силах. Подейкують, що саме це стало однією з головних причин звільнення екс-начальника житомирської міліції Дем’яненка.