На в’їзді до столиці з боку Житомира найспокійніше, – інспектори ДПС. Відео

МВС посилює перевірки водіїв на дорогах України, передають “События”.

Запевняють це тільки на період проведення АТО.

Цього літа інспектори дорожньо-патрульної служби України працюють в посиленому режимі. Прапорщик Савельєв свої обов’язки виконує сумлінно. Каже, в нинішніх умовах водіїв можуть зупиняти не лише за порушення правил, але і з метою профілактичної перевірки.

“У зв’язку з проведенням посиленого варіанту несення служби для недопущення завезення на територію міста зброї вибухівки або інших заборонених предметів», – доповідає інспектор ДПС Олексій Савельєв.

Насамперед під підозрою групи чоловіків з трьох або більше осіб, особи кавказької зовнішності, власники позашляховиків або мікроавтобусів в цих машинах можуть перевозити небезпечний вантаж. Водії ставляться до заходів безпеки з розумінням. «Потрібно перевіряти, тому що незрозуміло, хто їде, і в багажнику може бути все, що завгодно – і зброя, і наркотики. Такий час, що треба перевіряти», – говорить один із водіїв.

Посилені заходи безпеки вже дають свій результат, відзначають в ДАІ.

«Тільки за кілька минулих тижнів нами вже виявлено кілька великих перевезень зброї з місць проведення АТО. Зафіксовано в Львівській області, Хмельницької області, і по місту Києву нами вже виявлено досить велику кількість автоматичної зброї», – розповідає начальник відділу ДПС департаменту ДАІ МВС Іван Прохоренко.

Водії до таких заходів ставляться з розумінням.

На в’їзді до столиці з боку Житомира все спокійно, запевняє інспектор ДПС. Але розслаблятися не поспішає. Якщо треба наздожене підозрюваного де завгодно.