Житомиряни: «Бездомних собак у Житомирі стільки, що страшно на вулицю вийти»

Ще 4 квітня міська рада виділила 500 тисяч гривень на облаштування притулку для безпритульних тварин. Уже літо закінчується, а притулку в Житомирі й досі немає. Більше того, влада до цього часу навіть не виготовила проектно-кошторисної документації, без якої не можна здійснювати будівельні роботи.

Про це Репортеру Житомира розповів житомирянин Василь Зубенко.

«Бездомних собак у Житомирі бігає стільки, що страшно на вулицю вийти. А як же дітям гуляти?!. Я написав у міську раду, щоб дізнатися як просувається справа з притулком для тварин. Виявляється, що його ще і не починали облаштовувати», – зазначив Василь Зубенко.

В 2013 році для утримання безпритульних тварин за кошти міського бюджету в Житомирі придбали нежитлове приміщення за адресою вулиця Баранова, 87.

У квітні 2014 року з фонду охорони природи було виділено 500 тис. грн. для облаштування притулку для бездомних тварин. У травні начальник житлового господарства міськради Світлана Півоварова під час Інтернет-конференції повідомила, що розробляється проектно-кошторисна документація на необхідні роботи по притулку для тварин. Наразі серпень, а документацію так і не виготовили.

«На даний час проектно-кошторисна документація відсутня, за рахунок вищевказаних коштів замовлено її виготовлення. Після виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення її державної експертизи будуть розпочаті будівельні роботи», – йдеться у листі Зубенку.


А поки що відловом бездомних собак у Житомирі займається комунальне підприємство АТП №0628.
У 2013 році здійснено відлов 1292 безпритульних тварин, витрати на проведення заходів із кастрації, стерилізації, евтаназії склали 122,5 тисяч гривень. За 7 місяців цього року відловлено 530 безпритульних тварин, витрати на проведення заходів із кастрації, стерилізації, евтаназії склали 47,2 тисяч гривень.

Попри все житомиряни нарікають на велику кількість бездомних собак на вулицях міста. Репортер Житомира вже писав про випадки, коли собаки нападали на людей.

Для Світлани, яку у травні покусали бездомні собаки, лише декілька днів тому завершився курс лікування.

У Житомирі безпритульні собаки покусали дівчину. Фото