Немає тендерів – немає і ремонту в житомирських навчальних закладах

Члени виконавчого комітету міськради б’ють на сполох – менше місяця залишається до початку нового навчального року, а житомирські школи і садочки ще й досі не підготовлені.

Вчора член виконкому Євгеній Демчик на засіданні підняв питання про те, що через декілька тижнів діти підуть у школи та садочки, які до кінця не обладнанні.

«Значна частина коштів, які виділила у цьому році міська рада, залишаються неосвоєними управлінням освіти міської ради. Навіть не оголошено тендери на закупівлю комп’ютерної техніки, холодильно-технологічного обладнання для харчоблоків, меблів і тендер на ремонт дахів у дитячих садочках. Хто за це все буде відповідати?», – запитував Демчик.

Для проведення тендерів потрібен час, а це означає, що як мінімум до жовтня дітям доведеться перебувати у закладах без належного оновлення матеріально-технічної бази і закінчення капітальних ремонтів покрівель та інженерних мереж.

Крім цього, члени виконкому акцентували, що під великим питанням наразі постає і впровадження проектів з енергозбереження, бо тендерна комісія фактично не працює.

Разом із тим, на сайті Житомирської міської ради 4 серпня 2014 року був оприлюднений проект рішення виконавчого комітету «Про підготовку закладів освіти до нового 2014-2015 навчального року».

У ньому зазначено про якісно проведені поточні ремонти приміщень загальноосвітніх, позашкільних та дошкільних навчальних закладів, завершення реконструкцію системи опалення з облаштуванням автономного джерела теплопостачання в ЦРД № 41, відновлення роботи групових приміщень в ДНЗ № 27, 29, 45, ЦРД № 68 на 120 місць, виконання заходів, спрямованих на створення безпечних умов праці та навчання.

Виконавчий комітет створив робочу групу, яка опрацює питання підготовки закладів освіти до нового 2014-2015 навчального року та доповість на наступному засіданні.