Суд екс-мера Дебоя перенесли через неявку відповідача

Позов екс-мера Житомира Володимира Дебоя про відміну рішення міської ради щодо його відставки сьогодні, 7 серпня, не розглянули.

Причиною стала неявка відповідача – представника Житомирської міської ради. Юрист міськради подала клопотання з проханням перенести засідання, бо не може до нього підготуватись і взяти участь у зв’язку із зайнятістю по іншій судовій справі.

Суддя переніс розгляд позову Дебоя на 14 серпня, 11.00 год.

У свою чергу представники позивача прокоментували судовий позов і засідання, яке не відбулося.

«Те, що міська рада затягує розгляд позову, ще раз підтверджує незаконність прийнятого нею рішення про відставку. Як юрист, можу сказати, що рішення, яке прийняла сесія у лютому є порушенням не лише Регламенту міськради, а й Законів України», – акцентував адвокат Володимира Дебоя.

Він також наголосив, що законодавством чітко прописані причини, відповідно до яких можна відправити міського голову у відставку. Відставка Дебоя не підпадає під жодну із цих причин, тому судовий позов екс-мера Житомира є прагненням досягнути справедливості.

На думку адвоката, саме суд має поставити законну крапку у цій справі, бо наразі є очевидним, що вибори міського голови у Житомирі нова влада затягує. Технічно і відповідно до закону їх можна було б провести ще 25 травня, разом із виборами Президента України, однак в Житомирі їх і досі не призначили.

Нагадаємо, 25 лютого 2014 року сесія Житомирської міської ради достроково відправила мера Житомира Володимира Дебоя у відставку. В березні в.о. міського голови Любов Цимбалюк надіслала лист у Верховну Раду з проханням призначити позачергові вибори у Житомирі. В той же час до парламенту потрапив позов «небайдужого житомирянина», який виступив на захист Дебоя. Саме через цю заяву призначення виборів у Житомирі було неможливим.

«Небайдужим житомирянином» виявився громадянин Зозуля, який працює юристом разом із наближеним до Сергія Сухомлина житомирським правозахисником Олексієм Ясюнецьким. Згодом Зозуля відкликав свою позовну заяву.