Ще одна вічна боротьба житомирської влади: тепер обіцяють розібратись з тимчасовими спорудами

Відповідно до рішення виконкому №252 від 9 липня в Житомирі проводиться демонтаж тимчасових споруд, розміщених самовільно та з відхиленнями від дозвільної погоджувальної документації, повідомляють у міській раді.

Загальна кількість об’єктів – 84.

Власникам незаконно встановлених тимчасових споруд направлені письмові повідомлення з вимогою добровільно демонтувати конструкції.

Загальна сума коштів передбачена на демонтаж тимчасових споруд складає 169 тис. 325 грн.

“До 1 вересня будуть демонтовані незаконно встановлені тимчасові об’єкти, які розташовані поблизу навчальних закладів”, – пообіцяв перший заступник мера Сергій Сухомлин.

На сайті викладені фото декількох кіосків, які схоже, перестали функціонувати давно або належать не занадто “крутим” власникам. Чи наважиться міська влада “наїхати” на серйозніших бізнесменів, які заставили центр міста, покаже час.

Але, якщо проаналізувати попередню боротьбу зі стихійною торгівлею та рекламою на колесах, яких, згідно заяв та виставлених строків мерії, вже давно не мало бути на вулицях (хоча вони й далі присутні), то скоріш за все, ще одна борня у Житомирі перейде у сферу вічного й наболілого.

P.S. Сьогодні активіст Юрій Жуковський виклав у фейсбуці фото із Житнього базару, на якому видно, що стихійна торгівля, наприклад, продовжує своє безпечне життя.