Сухомлин і прокуратура називають різні суми боргу на ТТУ

Влада Житомира і прокуратура Житомирської області не можуть визначитися, яка заборгованість по заробітній платі у КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

Прокуратура Житомирської області сьогодні, 14 серпня, на своєму офіційному сайті повідомила про 2-х мільйонний борг по зарплаті у житомирському ТТУ станом на 4 серпня 2014 року.

«Коростенською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері керівнику КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міськради внесено подання з вимогою невідкладно вжити заходів та виплатити понад 2 млн грн боргу по зарплаті.

Станом на 4 серпня поточного року 815 працівникам не виплачено 2 млн 160 тис грн заборгованої зарплати», – йдеться на сайті прокуратури Житомирської області.

У той же час, в розпорядження Репортера Житомира потрапив документ, підписаний першим заступником Житомирського міського голови Сергієм Сухомлином.

В цьому документі вказано, що станом на 11 серпня 2014 року заборгованість по заробітній платі у КП «ЖТТУ» становить 985,9 тис. гривень.

Розділяють 2-х мільйонний показник заборгованості та показник у сумі 985,9 тис. гривень лише декілька днів. Невже казначейство встигло так швидко пропустити понад 1 млн. гривень?!.

Серед причин заборгованості прокуратура називає порушення вимог чинного законодавства. Впродовж більше двох місяців працівникам виплачували зарплату не у повному обсязі та першочергово, а лише після здійснення інших платежів.

Разом із тим, у листі, підписаному Сухомлином, подано інформацію про те, що у 2014 році ТТУ провело ремонт 5-ти одиниць тролейбусів та одного трамвая. До того ж, трамвай і один тролейбус були введені в експлуатацію саме в останні два місяці: трамвай № 33 – 06.06.2014 року, тролейбус № 1061 введений в експлуатацію 28.07.2014 року.

Нагадаємо, сесія Житомирської міської ради від 04.04.2014 року не виділила кошти КП «ЖТТУ» для придбання вузлів, агрегатів та матеріалів для проведення поглиблених середніх ремонтів тролейбусів.

Репортер Житомира має намір звернутися в прокуратуру з проханням перевірити достовірність фактів, наданих Житомирською міської радою, у відповіді на інформаційний запит читача про суму боргу по зарплаті працівникам ТТУ.