​Суперкар від Джеймса Глікенхауса може стати одним з найдорожчих в світі

Американський мільйонер і діяч кінобізнесу Джейм Глікенхаус продемонструє дітище компанії імені себе в березні наступного року, на автосалоні в Женеві.

Але вже відомо, що бажаючим стати власниками карбонового суперкара “від Глікенхауса” доведеться викласти чималі суми.

Компанія Scuderia Cameron Glickenhaus планує побудувати відразу дві версії свого суперкара на ім’я 003 – дорожню і трекову. Остання отримає 3,5-літровий турбомотор, підготовлений за участю фахівців з автоспортивного підрозділу Honda. Амбіції компанії простягаються настільки далеко, що майбутній трековий болід оголошений претендентом на абсолютну першість в гонці “24 години Нюрбургринга”.

Потенційні ж власники дорожньої модифікації отримають можливість широкого вибору двигунів аж до V12 з подвійним турбонаддувом. 

Однак в SCG відзначають, що мають намір зробити упор не тільки на потужність, але і на економію ваги. Таким чином, найбільш потужні модифікації майбутнього суперкара претендуватимуть на той же статус, що і гіперкар Koenigsegg Agera One: 1, тобто отримають співвідношення потужності і ваги “один до одного”.

Базова версія суперкара від Глікенхауса, за чутками, отримає цінник в 2,1 млн євро, який буде помітно збільшуватися при зміні мотора. А ось за трекову модифікацію доведеться доплатити, за різними оцінками, від 750 000 до 1 000 000 євро. 

Продавати свій суперкар Джеймс Глікенхаус планує в Європі, Китаї та на Близькому Сході.

_________________________________________________________________________

Если Вам нужны запчасти JCB, то найдете их на сайте компании “Спецтранс” http://www.zapchasti-jcb.ru. А также расходных материалов к дорожно-строительной технике JCB.