У Житомирі провели благодійний автоквест. ФОТО

15 серпня в Житомирі відбулась благодійна гра «Казка» серед квестерів міста, всі кошти за участь у якій, організатори та учасники передали на лікування лівого ока (зору) Костянтина Кундіча. Раніше 25-річний житомирянин і сам неодноразово брав участь у квестах.

Гра була не рейтинговою, але це не завадило зібрати справжніх фанатів квесту. Його учасниками стали п’ять команд – «Sброд», «Anika», «Хроники Луганска», «Такси на Дубровку», «SuperMario», які мали виконати 22 завдання.

Команди розгадували завдання у польових умовах, без штабів, озброївшись ліхтариками і телефонами з доступом до Інтернет.

Гра проходила в рамках проекту Quest.ua. Організатори автоквесту – Денис Білий, Олександр Пелих та Максим Шевчук.

«Ми порадились із друзями-квестерами і вирішили провести гру, яка хоча б трохи допомогла б Кості вирішити його проблеми. Прозвучала пропозиція, всі її підтримали», – розповідає Олександр Пелих.

За словами організаторів, квест декілька разів переносився. Тим не менше розказують, що «Казка» – не перша благодійна акція серед квестерів. За їхніми словами, минулого року квестери з країн СНД та України і, зокрема, з Житомира, брали участь в грі, під час якої зібрали кошти на лікування жінки і маленької дівчинки з Хмельниччини, які потрапили в ДТП.

Під час брифінгу організатори пояснили учасникам правила гри, а квестери мали можливість поставити свої питання. Гра тривала понад шість годин. Тим не менше, за словами учасників, автоквест був дуже цікавим.

Серед квесторів-учасників були і дівчата.

Анастасія Салфетник бере участь в автоквестах упродовж чотирьох років. На думку дівчини, кожна гра – це завжди нові враження.

Найбільше учасниці команди «SuperMario» сподобалось завдання, де квестерам потрібно було відгадати, що знаходиться під червоним знаком питання (назва провулку Телефонний). Також запам’яталось завдання, суть якого полягала у тому, щоб зібрати 40 підказок, а потім на підготовленому аркуші паперу зафарбувати певними кольорами відповідні квадратики і зрозуміти, що там намальовано. Настя розгледіла правильну відповідь (зображення коня).
За словами учасниці, команда насміялася на фініші, коли один із її гравців малював крейдою на асфальті фрагменти із загаданої казки («Сказка о царе Салтане»).

«Тематикою гри були казки та мультфільми з нашого дитинства і не тільки. Було дуже цікаво поринути у дитинство та згадати казки, які читали нам дорослі, – зазначає Анастасія. – Кожне завдання було по-своєму цікавим, а взагалі я отримала від гри лише позитивні враження! Побільше б таких ігор, які подобаються і учасникам, і можуть допомогти нашим друзям та іншим людям».

Перше місце буквально з рук у своїх суперників виборола команда «Хроники Луганска». Другою фінішувала команда «SuperMario». До трійки призерів ввійшла команда «Anika».

Переможці та призери автоквесту одержали дипломи, а Костянтину Кундічу передали на лікування 1 тис. 120 грн.

Нагадаємо, Костю жорстоко побили невідомі в ніч з 10 на 11 травня 2014 року. Внаслідок чого він одержав багато травм, але найбільше постраждало ліве око і зараз найважливіше для нього – врятувати зір.

У Житомирі відбудеться квест, щоб врятувати зір житомирянина