За два останні місяці з готелю “Житомир” виселили 90 переселенців зі Сходу

Влада Житомира розповіла та показала житомирським журналістам, як живеться в готелі «Житомир» тимчасовим переселенцям зі Сходу.

Перших переселенців готель почав приймати ще в квітні цього року, здебільшого мешканців Криму. Наразі в готелі «Житомир» тимчасово знайшли притулок 68 людей зі Сходу, в основному жінки і діти. Про це сьогодні журналістам повідомив директор КП «Агенство з управління майном» Валерій Матвіюк.

Він акцентував, що всі переселенці живуть в подібних умовах.

Підприємство надає переселенцям не лише кімнати, а й забезпечує харчуванням, тому вже витратило понад 80 тисяч гривень. Зі слів окремих переселенців, їм навіть організовують екскурсії до житомирських музеїв і парків.

Однак, чи всім переселенцям зі Сходу так пощастило у готелі «Житомир» та головне – як довго переселенці зможуть жити у цьому тимчасовому помешканні?

Ці питання журналіст Репортера Житомира поставив першому заступнику Житомирського міського голови Сергію Сухомлину. Той, у свою чергу, заявив, що нікого з готелю ще не вигнали і виганяти не будуть.

«Ми нікого не виганяли і не будемо цього робити. Люди зможуть жити в однакових умовах стільки, скільки їм буде потрібно», – запевнив Сергій Сухомлин.

Разом із тим, з джерел з міської ради «Репортеру Житомира» стало відомо, що з готелю тільки за останні два місяці висели 90 осіб. Цю ж інформацію журналісту Репортера Житомира, як і голові правління ромських громадських організацій Житомирщини Людмилі Коберник, підтвердили самі ж працівники готелю «Житомир».

Щодо умов проживання переселенців у готелі «Житомир», то директор агентства показав журналістам лише ніким не зайняту кімнату на четвертому поверсі, мовляв, у подібних умовах проживають самі ж переселенці.

Кімната простора і відремонтована, проте чи дійсно у таких же умовах проживають усі переселенці?

Репортер Житомира побував у кімнаті на сьомому поверсі і побачив умови, в яких тимчасово живуть цигани з Донбасу.

Читачі можуть переглянути фото і зробити висновки

Попри все, ні донецькі цигани, ні переселенці з Луганська не жаліються. Вони дякують житомирянам за допомогу та гостинність і кажуть, що вже дуже хочуть додому.

Та доки на Сході триває неоголошена війна п’ятьом дітям переселенців доведеться відвідувати дошкільні навчальні заклади у Житомирі, ще 30 дітей першого вересня підуть у житомирські школи.