Журавський вимагає від Уряду терміново провести індексацію зарплат і пенсій

Кабінет Міністрів має негайно провести індексацію заробітних плат та пенсій у зв’язку з інфляцією та девальвацією гривні. Про це заявив народний депутат Віталій Журавський під час відвідин Радомишльського району у середу 20 серпня.

«Раптове знецінення національної валюти боляче б’є по кишені українців. Але найбільше від девальвації гривні страждають малозахищені категорії населення. Ситуацію ускладнює рішення уряду «заморозити» соціальні та пенсійні виплати. При цьому ціни на продукти першої необхідності, медикаменти та комунальні послуги продовжують зростати», – зауважив Віталій Журавський.

За таких умов, вважає політик, Уряд має провести індексацію заробітних плат та пенсій. Інакше інфляція на пару із девальвацією гривні «з’їдять» усі заощадження громадян.

Відповідаючи на питання мешканців Радомишльського району щодо можливих строків проведення індексації, народний депутат зауважив, що це має бути зроблено у найкоротші терміни, аби вже у вересні громадяни отримали підвищені зарплати та пенсії.

Цього ж дня Віталій Журавський зустрівся із мамою загиблого від опіків у зоні АТО військовослужбовця Віктора Шимоновича. Народний депутат висловив жінці слова співчуття у зв’язку із втратою сина та надав їй матеріальну допомогу.

Допоміг Віталій Журавський також і місцевим громадам. Так, за кошти політика на потреби дитячого садочка №7 міста Радомишля було придбано 65 комплектів постільної білизни, по 20 ліжечок у дитсадки сіл Потіївка та Забілоччя. На потреби школи села Меньківка політик закупив лінолеум, а на прохання громади села Заньки – ринви для місцевої церкви. У селі Велика Рача Віталій Журавський встановив дитячий ігровий майданчик.