Житомирщина зі зброєю вийде на майдан у Києві

Близько 160 курсантів з офіцерами Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова 24 серпня в Києві візьмуть участь у параді до Дня Незалежності України.

Останній місяць, попри пекуче сонце, хлопці виснажливо тренуються. Щоденно по 6 годин зі зброєю в руках житомирські військові марширують, щоб гідно представити Житомирщину на головному майдані країни.

Серед складу парадної групи є відмінники навчання та стипендіати минулого навчального року. Поїдуть у Київ і курсанти, в яких батьки та рідні беруть участь в АТО на Сході.

Для багатьох курсантів парад є першим масштабним парадом у їхньому житті. Говорять, що трохи хвилюються, але не підведуть, бо хочуть своєю участю в параді висловити підтримку військовим, які відстоюють цілісність країни на Сході.

«Це найменше, що я можу зробити у цей скрутний час для держави. Ми всією душею підтримуємо наших хлопців, які беруть участь в АТО. Бажаємо їм якнайшвидше повернутися живими, здоровими і з перемогою», – побажав солдат Валерій Косіков.

Вже цієї ночі курсанти і командування Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова поїдуть у Київ, де завтра із самого ранку розпочнеться репетиція параду і пройдуть тренування.

Сьогодні, 14 серпня, представники трудових колективів Житомирщини завітали до військового інституту. Вони підтримали курсантів і передали їм у дорогу солодкі напої та печиво.

«Ви важко працюєте, щоб довести парадом – Україна має майбутнє і має свою армію. Вітаю з наступаючим святом – із Днем Незалежності України. Бажаю, щоб в нашій державі був мир!», – зазначив сьогодні екс-мер Житомира Володимир Дебой під час тренувальних зборів курсантів.

Президент і директор компанії «Руден» Олександр Руденький та Олександр Чорноморець також висловили підтримку курсантам. Вони відзначили, що працівники житомирських підприємств теж беруть участь в АТО, побажали їм здоров’я і витримки.