Житомирські дороги просяться в Європу. Хто проти?

Житомирські комунальники не поспішають залатувати дороги після ліквідації поривів мережі водопостачання.

Асфальтне покриття знімають, проводять ремонт і зверху засипають щебенем. Подекуди такі місця огороджують попереджувальною стрічкою і ставлять дорожній знак «Ремонт дороги», однак тривалий час ніхто ремонтних робіт так і не виконує.

Таку картину житомиряни масово спостерігають на вулицях міста. Особливо незручності через не залатані ділянки на дорогах відчувають водії. Пішоходи ж просто невдоволено обходять місця ліквідованих поривів, мовляв, саме так у Житомирі втілюють європейські стандарти і крокують у Європу.

Біля Хлібного ринку вода текла з-під асфальту ще в середині липня. Для ліквідації аварії тоді ж комунальники і розкопали асфальт. Пройшов уже майже місяць. Місце спочатку засипали щебенем, огородили і поставили знак, що ремонтують дорогу. Наразі відремонтували – камінці, хоч і без огорожі та знаків, але й далі лежать.

Через застарілі мережі водопостачання у Житомирі пориви та витоки води трапляються масово.

Тільки за минулу добу, як інформують на сайті КП «Житомирводоканал», аварійними службами комунального підприємства ліквідовано 5 поривів водогінних мереж, 37 заторів, відремонтовано 3 колонки і 2 колодязі.

Репортер Житомира також неодноразово писав про масштабні пориви і витоки води на житомирських вулицях, які комунальники часто не встигають вчасно ліквідовувати.

Три «гейзери» затоплюють вулиці Житомира – комунальники не реагують. Фото

На Якіра вже другий день тече нова «річка». Фото

Нагадаємо, з 1 липня тариф на водопостачання та водовідведення в Житомирі зріс фактично вдвічі – на 75% і становить 9,38 грн. за куб води. У розрахунку до нормативних показників це 51.60 грн. на 1 людину в місяць.

Два тижні тому на перехресті вулиць Гоголівська-Шелушкова також ліквідовували аварію водогінної мережі.