У Пряжеві під Житомиром обчистили дачу. Крадія впіймали

У Житомирському районі дільничний інспектор міліції встановив крадія, який внадився до дачних будинків.

Чоловік, не так давно звільнившись з місць позбавлення волі, на шлях виправлення не став, а навпаки взявся за стару «справу». Його подальшу долю вирішуватиме суд.

До Житомирського райвідділу міліції звернулась 33-річна житомирянка. Жінка розповіла правоохоронцям, що з її дачного будинку у Пряжеві викрадено електроінструменти, побутову техніку та одяг, чим спричинено чималу матеріальну шкоду.

На місці події працювала слідчо-оперативна група райвідділу міліції.

Перевіряючи за кілька годин потому за місцем проживання адміннаглядних осіб, дільничий міліціонер звернув увагу на підозрілу поведінку одного з чоловіків. 47-річний житель Кодні у минулому неодноразово притягувався до відповідальності за крадіжки. Саме у його будинку правоохоронці виявили та вилучили частину викраденого.

– Як пояснив сам чоловік, він ніде не працював, оскільки нещодавно звільнився із місць позбавлення волі, тож для заробітку обрав якнайлегший шлях – крадіжку, – розповідає начальник Житомирського райвідділу міліції Олександр Мельник.

Затриманий обрав один із порожніх дачних будинків та залишився там на ніч. Наступного дня, переодягнувшись у речі господарів, прихопив із собою ще декілька вподобаних речей, які в подальшому продав, а на зароблені кошти купив алкоголь та продукти харчування.

Наразі встановлена причетність чоловіка ще до двох подібних крадіжок, перевірка триває.

Нині слідчим відділом Житомирського райвідділу міліції проводиться досудове розслідування за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка з проникненням у приміщення чи житло) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

СЗГ УМВС України в Житомирській області