На Житомирщині чоловік вбив залицяльника дружини

В одному з сіл району чаркування двох товаришів закінчилось вбивством.

Виникла у хмільному дурмані суперечка продовжилась силовим з’ясуванням стосунків. У результаті один з чоловіків загинув, іншого – затримали працівники міліції. Триває з’ясування всіх обставин.

Повідомлення про труп надійшло до Овруцького РВ УМВС Житомирщини 10 серпня. Жителька одного з сіл району у яру за будинком власного домогосподарства виявила тіло одного з місцевих жителів. Жінка ще півгодини тому бачила 43-річного чоловіка живим і здоровим, тож відразу кинулась викликати «швидку».

Однак прибулі медики уже нічим допомогти потерпілому не могли й лише констатували смерть чоловіка, на тілі якого виявили проникаюче поранення грудної клітини в області серця.

За таких обставин Овруцьким РВ УМВС було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України та у межах розслідування розпочато з’ясування всіх подій того дня.

Так, було встановлено, що загиблий незадовго до фатальної миті гостював у родині заявниці. Чоловіки разом обідали на подвір’ї, допоки жінка поралася у хатині.

Упродовж незначного проміжку часу вони залишались наодинці. Згодом господар оселі зайшов до будинку й сказав, що йде в магазин.

Допоки чоловіка не було, дружина й виявила тіло гостя недалеко в яру.

Відтак правоохоронці мали низку питань до господаря помешкання, який останнім бачив загиблого.

Чоловік не став заперечувати свою причетність до вбивства й розповів, що у ході суперечки, виниклої на грунті ревнощів, завдав опоненту поранень, не впоравшись з власними емоціями.

Наразі 33-річного чоловіка затримано та взято під варту. Раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності. Цього разу відповідно до санкції статті йому загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Побутові негаразди та сварки, насильство та зневага у ставленні людей один до одного, підсилені негативним впливом алкоголю, дуже часто призводять до непоправних наслідків. У розпалі суперечки не втрачайте здорового глузду та тверезо оцінюйте ситуацію, адже миттєвий спалах жорстокості може поставити під загрозу життя людини та Ваше майбутнє.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області